Fideszes független lett Pusztaszabolcs polgármestere

2013. január 21. 08:32

A Fidesz támogatásával, de függetlenként induló Csányi Kálmán nyerte a pusztaszabolcsi időközi polgármester-választást a Demokratikus Koalíció jelöltje, Miklós Péter előtt. A DK szerint az eredmény azt mutatja, hogy a párt jelentős erővel tud és fog is hozzájárulni a demokrata ellenzéki erők összefogásához.

2013. január 21. 08:32

Csányi Kálmán független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Fejér megyei Pusztaszabolcson – tájékoztatta Vezér Ákos jegyző az MTI-t. A szavazásra jogosult 5025 választópolgár közül 1998 járult az urnákhoz. A Fidesz támogatásával induló független jelölt, Csányi Kálmán 909, Miklósi Péter (Demokratikus Koalíció) 482 szavazatot kapott. A függetlenként induló Szőke Erzsébetre 448-an, az ugyancsak független Stanczel Károlyra pedig 151-en voksoltak. Nyolcan érvénytelen szavazatot adtak le.

A Demokratikus Koalíció a polgármester-választás eredményére reagálva közölte: a demokrata ellenzéki erők összefogása az egyedüli módja az Orbán-kormány leváltásának. A választáson egyedüli pártként a Demokratikus Koalíció állított jelöltet – írta a párt az MTI-hez eljuttatott közleményében. A DK kiemelte, hogy „a politikában újoncnak számító”, fiatal jelöltje „a második helyen végzett, a szavazatok 25 százalékát szerezve meg”. Ez az eredmény és a 2012-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pácinban és a Győr-Moson-Sopron megyei Vámosszabadiban elért győzelem is azt mutatja, hogy a DK „jelentős erővel tud és fog is hozzájárulni” a demokrata ellenzéki erők összefogásához, amely „az egyetlen eredményes út az orbáni rendszer leváltása érdekében” – közölte a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció párt.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. január 21. 10:44
Elgondoltató,majdnem 50%.Helyes!
OrangeOrder
2013. január 21. 10:25
Nah, remélem, ebből nem von le a DK meg az MSZP se következtetéseket, mert még azt hinnék, hogy nincs esélyük 2014-ben. Az LMP hogy szerepelt? :)))
brother
2013. január 21. 09:40
DK-sok a parlamentet életük végéig, csak kívülről látják, hacsak nem lépnek a szadesz és a mdf útjára.
Felebarát
2013. január 21. 09:29
független :D ez már beteg :D fideszes, mszps...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!