Fidesz: A cél egy versenyképesebb Magyarország

2013. január 17. 18:10

A Fidesz-frakció üdvözli, hogy a munkaerő-piacivárakozásokra vonatkozó részindex, valamint az európai uniós pályázatokkal kapcsolatos várakozások is jelentősen javultak, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a tendencia folytatódjon, Magyarország versenyképesebbé váljon – közölte Kara Ákos országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-vel

2013. január 17. 18:10

Az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának fideszes alelnökének közleménye szerint az erről szóló szerdai K&H-kutatás eredményei bizakodásra adnak okot. „Ugyanakkor tisztában vagyunk a hazai tulajdonú vállalkozások helyzetével”, éppen ezért a Fidesz számtalan olyan intézkedést hozott, amely ezeknek a cégeknek kíván segítséget nyújtani. Ilyen például a vállalkozások működését segítő bérkompenzációs lehetőség és a munkahelyvédelmi akcióterv, amely 2013-ban közel 450 milliárd forintos forrást ad a munkahelyek megőrzésére, bővítésre és a vállalkozások működésének támogatására.

A munkahelyvédelmi akcióterv keretében a munkáltatók februártól érvényesíthetik a leginkább kiszolgáltatottak, így az anyasági támogatások után munkába álló kismamák, a pályakezdő fiatalok, az 55 év felettiek, a szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók, a tartós munkanélküliek után járó adókedvezményeket. Közel egymillió munkavállaló számára vehető igénybe így adókedvezmény – ismerteti Kara Ákos.

Az akcióterv legfontosabb célja a munkahelymegőrzés, de további új munkahelyek létrehozása is remélhető. Emellett a tételes adózás bevezetésével soha nem tapasztalt egyszerűségű adózási nemet választhatnak a vállalkozók. A kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) és a kisvállalkozói adó (kiva) lehetőséget teremt arra, hogy megtartsák munkavállalóikat a vállalkozások, valamint a beruházások adóleíráson keresztüli támogatásával fejleszthessenek – közölte a politikus.

A K&H szerdán közölt, legfrissebb bizalmi index kutatásából kiderül, hogy nagyfokú bizonytalanság tapasztalható a magyarországi vállalkozások körében, amelyek átlagosan 4 százalékos árbevétel- és csupán egy százalékos nyereségnövekedéssel számolnak 2013-ban. A pénzintézet felhívta a figyelmet, hogy az 500 hazai mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) vezetőinek megkérdezésén alapuló K&H kkv bizalmi index értéke az elmúlt egy évben folyamatosan fel-le ingadozik, nem tud tartós trend kialakulni. Tájékoztatásuk szerint a munkaerő-piaci várakozásokra vonatkozó részindex mindeközben jelentősen javult. Az európai uniós pályázatokkal kapcsolatban szintén javultak a várakozások, ami leginkább a mezőgazdasági és a szolgáltató cégekre jellemző. A pozitív megítélés annak köszönhető, hogy a hazai vállalkozások egyre többször nyújtanak be pályázatot uniós forrásra, másrészt növekszik a kkv-k által érdemesnek, hasznosnak vélt pályázati kiírások száma – közölte a pénzintézet.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2013. január 18. 06:40
Szarhalom.
szkeptikus
2013. január 18. 05:12
Számomra az nem kristálytiszta, hogy mit értenek azon, hogy "versenyképes". A sportban ez világos, Gyurta Dani versenyképes úszásban, de lehet, hogy teniszben nem az. Kína versenyképes az olcsó termelésben, Japán vagy Finnország a magas technikai szinvonalú termékek megtervezésében, lehetne még sorolni. Úgy látom, mintha a Kína típusú versenyképességet céloznák meg :-(
trabantkombi
2013. január 17. 23:31
Ide már feleslegesek az érvek! Kedves kedves vezető elvtárs és kedves ügynök-kormány meg fideszmp, takarodjatok a mocskos hazug komcsi hazaáruló k@rva anyátokba! Rohadt férgek! 2014!!!!!!!!!!!
laci0011
2013. január 17. 21:06
Versenyezzünk az indiai munkaerővel,nekünk is elég 1000Ft napi fizetésnek,ezzel lepipáljuk meg Albániát is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!