Együtt 2014: A Jobbik megbélyegzi a családokat

2013. január 29. 12:02

Az Együtt 2014 Választói Mozgalom tiltakozik és felháborodását fejezi ki annak kapcsán, hogy a Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy ha valaki súlyos erőszakos bűncselekményt követ el, akkor vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket – tájékoztatta a mozgalom kedden az MTI-t.

2013. január 29. 12:02

Az Együtt 2014 szerint a Jobbik a kollektív bűnösség elve alapján kíván megbélyegezni családokat, ártatlan gyerekeket, szülőket, és ezzel „szembemegy az alkotmány, a jogállamiság, az emberség legelemibb értekeivel”. Hangsúlyozzák: ma Magyarországon senki nem büntethető olyan cselekményért, melyet nem követett el, „márpedig a Jobbik a szülők tetteiért a gyermekeket, gyermekeik tettéért pedig a szülőket, a nagyszülőket büntetné”. Az Együtt 2014 felszólít minden demokratikus érzelmű, a jogállamiság alapvető értékeit valló állampolgárt, politikai pártot, hogy határozottan utasítsa el a Jobbik népszavazási kezdeményezését.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombati évértékelő beszédében jelentette be a kezdeményezést. Hétfői sajtótájékoztatóján az ellenzéki pártvezető azt mondta: javaslatuk szerint a megvonás azokat a szociális jellegű támogatásokat érintené, amelyek nem a gyermekneveléshez kapcsolódnak. Így például a rendszeres szociális segélyt, az átmeneti segélyt, vagy a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat – ismertette Vona Gábor, aki szerint nem igaz, hogy a Jobbik a gyermeket sújtaná a szülő által elkövetett súlyos bűncselekmény miatt. Javaslatuk csak azokat a szülőket érintené, akik „olyan gyermekeket nevelnek, akik a közrendet súlyos mértékben károsítják” – közölte.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. január 29. 17:13
http://hvg.hu/itthon/20130129_Eddig_hajas_ludtalpas_gyerekeket_neveltek ezért jobb helyeken börtön jár
ottapont
2013. január 29. 16:08
"Ha kiemeled őket a közösségből, az nem folytatja a számára idegen mintát." Ha valóban idegen a minta, hogy tud fénysebességgel terjedni. Meg kell legyen hozzá az éltető táptalaj.
ormányos csillós
2013. január 29. 14:49
a lúdmilla ne prédikáljon itt gyurcsány haverjával együtt tenyésztették a ránk a cigánybűnözőket, az ő politikájuk juttatta ide ezt az országot, idős emberek rettegnek nap mint nap,cigányállatok vernek félholtra, gyilkolnak lassan már minden nap utcára nem lehet kimenni sötétedés után, a rendőrt megverik - szánalmas - , a kemény munkával megtermelt javakat ellopják, elrabolják a cigányállatok, a libajnait szívesen beköltöztetném Ózd egyik "nyaralótelepére", rendőri biztosítás nélkül. Hajrá Jobbik szebb jövőt!
Senye Péter
2013. január 29. 14:29
Jó, nem kell megbüntetni a bűnözők gyerekeit. El kell venni tőlük. Új sereget (jeni cseri) lehet belőlük nevelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!