Bajnai: A kormány állítsa meg az ország elszegényítését!

2013. január 18. 19:44

A volt miniszterelnök egy veszprémi fórumon úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy a kormány beismerje – ugyanúgy, mint a tandíj, a választási regisztráció és más kérdések kapcsán –, hogy kártékony politikát folytat és változtasson azon, amíg nem késő.

2013. január 18. 19:44

Állítsa meg a kormány azt a politikát, ami az ország elszegényedéséhez vezet – szólított fel Bajnai Gordon volt miniszterelnök egy Veszprémben rendezett pénteki fórumon. A Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója a Magyar Szolidaritás Mozgalom meghívására érkezett Veszprémbe, ahol a mozgalommal közösen tartott fórumot. Mint mondta, a Fidesz az adóemelés kormánya, amely olyan egykulcsos adót vezetett be, amitől a lakosság kétharmadának a bére kevesebb lett. Eljött az ideje, hogy akár innen, Veszprémből is felszólítsuk a kormányt, hogy állítsa meg azt a politikát, ami Magyarországot elszegényíti és a gazdaságot idén is zsugorodásba taszítja – jelentette ki. 

Bajnai Gordon felszólította a kormányt arra is, hogy csökkentse a vállalkozók minimálbérre rakódó terheit, növelje meg a munkanélküli segély időtartamát három hónapról legalább hat, de inkább kilenc hónapra és módosítson az egykulcsos adón. Itt az ideje, hogy a kormány beismerje – ugyanúgy, mint a tandíj, a választási regisztráció és más kérdések kapcsán –, hogy kártékony politikát folytat és változtasson azon, amíg nem késő. Legalább állítsa meg a visszaesést, „aztán majd 2014-től remélem, újra be tudjuk indítani a növekedés motorját, s Magyarországot újra el tudjuk indítani felfelé” – fogalmazott. Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke közölte: tarthatatlan az az állapot, hogy az állam a munkavállalók egy részét rabszolgának tekinti, s a teljes munkaidőben foglalkoztatott közmunkásokat a minimálbér alatt fizeti. Ezt azonnal orvosolnia kell a kormánynak – jelentette ki.

Az MTI azon kérdésére, hogy mely szervezetekkel képzelhető el részéről a kormányalakítás, Bajnai Gordon azt válaszolta: neveket nem tud mondani, csak elveket. Most nem az a dolguk, hogy pozíciókat osztogassanak el egymás között, hanem hogy összefogják a minden rekordot felülmúló számú bizonytalan választót. Garanciát kell adni, hogy a politika becsülete helyreállítható, valamint világos, közérthető programmal kell elmagyarázni, hogyan akarják a választók életét hosszú távon javítani. Koalíciót azzal lehet kötni, akiknek ehhez megvan a megfelelő támogatottságuk, reális, szakszerű programjaik vannak és készek vállalni a garanciákat az új korszakhoz – mondta.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi alapszervezete a helyszínen demonstrált a rendezvény ellen, mintegy tíz tiltakozó várta az Együtt 2014 képviselőit.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. január 19. 17:17
lacika 00 11 nem tudom mit írtál, csak látom a kommentemen, hogy irtál valamit. de nem jelensz meg valamiért. Lehet kivagy tiltva? Persze eddigi beirásaid alapján biztos nem fontos amit irtál.
mustármag
2013. január 19. 14:19
Dobjad má vissza a libák árát!
sellafield1957
2013. január 19. 11:48
úgyvan gordon : vessenek ki ingatlan adót minden 100 milla feletti, vagy felhalmozott ingatlanokból álló vagyonokra
magnamater
2013. január 19. 10:51
Lelökték a lejtőn Bajnaiék az országot, és most biztatják a kormányt, állítsa meg. A megállításhoz az is hozzátartozna: kifizettetni Bajnaival a libásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!