Közös célokat tetteket javasol a „demokratáknak” az MSZP

2012. december 10. 10:05

Mesterházy Attila közös célokat és abból fakadó közös tetteket javasol a „demokraták” számára az emberi jogok napja alkalmából megfogalmazott felhívásában.

2012. december 10. 10:05

Közös célokat és abból fakadó közös tetteket javasol a demokraták számára az emberi jogok napja alkalmából megfogalmazott felhívásában az MSZP elnök-frakcióvezetője. Mesterházy Attila hétfői írásában emlékeztet arra, hogy az ENSZ az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában rögzíti mindazokat a jogokat, amelyeket valamennyi, demokratikus országban élő állampolgár számára a kormányoknak szavatolniuk kell. Úgy foglal állást, hogy Magyarországon ma nem érvényesülnek általánosan és maradéktalanul az emberi jogok.

Szerinte például a „médiatörvénnyel kialakított helyzetben megszűnt a független közszolgálati média és korlátozták a nyilvánosságot”, és „a magyar kormány beavatkozik az ügyészségi munkába, gyengíti a bíróságok önállóságát, befolyásolhatja az eljárásokat, kétségbe vonja vagy semmibe veszi a bírósági ítéleteket”. Mesterházy Attila úgy látja, hogy Magyarországon sérül a magántulajdonhoz való jog, az egyenlő munkáért járó egyenlő bér elve, az emberek jogegyenlősége, a szabad lakóhelyválasztás joga, valamint a szabad választások elve is.

Az ellenzéki pártvezető azt írta: a hazájáért, szabadságáért, az általános emberi jogokért aggódó demokraták kötelessége kiállni az ENSZ nyilatkozatában foglaltakért, és fellépni azok ellen, akik sértik vagy veszélyeztetik ezeket a jogokat. A Magyar Szocialista Párt ezt teszi: minden demokratikus eszközzel küzd azért, hogy Magyarországon újból maradéktalanul érvényesüljenek az emberi jogok – folytatta, közölve: ehhez szükség van az összes magyar demokrata közös fellépésére is, hogy „2014-ben a választások másnapján azonnal lehetőség legyen újraépíteni a köztársaságot és biztosítani a demokráciákban evidens általános emberi jogokat”. „Legyen tehát közös a demokraták célja! A célokat pedig kövessék a közös tettek!” – zárta felhívását Mesterházy Attila.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2012. december 10. 13:08
Szegény Bikicsunáj! Most másfél évig naponta kétszer kell valamit az éterbe nyögnie, hogy a szendécske ki ne tudja énekelni a szájából sajtot. Így is kevés lesz.
Nannyó
2012. december 10. 12:37
A szokásos semmitmondó írás. Csak tudnám, minek olvasom el! :)))
Pithecus
2012. december 10. 11:55
Ez olyan, mint amikor a bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű.
Anonymtalan
2012. december 10. 11:43
Már ismerjük a közös célokat és a programot: 0., Stálinista alkotmányt! 1., Ne Orbán legyen a miniszter elnök! 2., Lépj vissza az 1-es pontra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!