A Kossuth téren tüntettek a hallgatók

2012. december 12. 18:18

Több ezer budapesti egyetemista indult el „sétálni” a Műegyetemen tartott tiltakozó fórum után szerda késő délután. A hallgatók a Nemzetgazdasági Minisztérium épületéhez vonultak, azonban az zárva volt, így nem tudtak bejutni. A tüntetők ezután a Kossuth térre mentek át. Miután többen is felszólaltak, innen mintegy ötvenen a Corvinus felé vették az irányt, a többiek hazaindultak.

2012. december 12. 18:18

A rendőröket meglepte a tüntető hallgatók útvonalváltása – derült ki az Index tudósításából. A menet elején „Mi vagyunk az egyetem! Mi vagyunk a jövő!” feliratú transzparenset tartottak a diákok a magasba. A hallgatók azt skandálták: „Hoffmann Rózsa mondjon le!”.

A menet az Astorián keresztül a Deák Ferenc térre ért, ahol a szervezők fáklyásmenet tartására készültek – írta a hvg.hu. Ezután a Nemzetgazdasági Minisztérium elé vonultak, azonban az épületet zárva találták. Az Index helyszíni tudósítója szerint egy tüntető ököllel ráütött a minisztérium kapujára, azonban társai lebeszélték a további agresszióról.

Ezt követően a Kossuth térre vonult át a tömeg, ahol Nagy Dávid először azt mondta: radikális elemek keveredtek a tüntetők közé, majd miután kifütyülték hangnemet váltott és hangosan követelte, hogy valaki jöjjön ki a Parlamentből.

Az Országházat körbevevő kordont is átlépte több száz tiltakozó hallgató. A rendőrök leszorították őket a főbejárat lépcsőjéről, és felszólították a kordon mögötti parkolóban tartózkodó tüntetőket, hogy hagyják el a helyszínt. Nagy Dávid az MTI-nek azt mondta, hogy a kordon átlépését nem tervezték, az spontán módon történt.

A tüntetők fáklyáikból máglyát építettek a hideg enyhítésére, azonban ezt a rendőrök poroltóval eloltották és elkezdték kiszorítani a diákokat a térről – közölte az Index tudósítója.

A rendőri művelet végül nem történt meg, a hallgatók egy kis csoportja a Corvinus Egyetem felé vonult hallgatósági fórumot tartani, nagyobb részük pedig hazaindult.

Összesen 356 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vmint...
2012. december 13. 09:00
Szerintem meg rohadjon meg minden egyetemista, aki politizál és lázít a rendszer ellen. Ez alól kivétel a Bibó kollégiumban tanultak. Valamint elfogadhatatlan, hogy valaki a jogi egyetemet pl. 8 év alatt végezze el. Kivétel, ha késöbb ő lesz a Parlament elnöke.
Yuing
2012. december 13. 08:07
Hajrá ! Csak keményen, mert ezek a szarháziak csak ebből értenek !
krisztoforo48
2012. december 13. 06:25
Jó lenne,ha a mindenkori kormányok felfognák végre,hogy elmúlt,amikor bármilyen intézkedést birka módra eltűr a magyar lakosság.A diákok visszafogottan,kultúráltan viselkedtek.Nyugaton szétverték volna már a várost,láttuk eleget a híradókban.Észhez kéne térni politikus "urak és hölgyek".Nincs több türelem!Az oktatást más módon kell modernizálni és az élet elvárásaihoz igazítani.
cutcopy
2012. december 13. 01:06
Vannak még kitartó tüntetők, vagy már villanyoltás volt..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!