Dél-Magyarországon akár 30 centiméteres hóesés is várható

2012. december 08. 10:09

Szombaton borult lesz az ég, délen sokfelé, máshol elszórtan várható havazás. A déli, délnyugati határszélen 30 cm körüli friss hó hullhat, északabbra csökken a hó mennyisége, a legészakibb tájakon nem valószínű említésre érdemes hóesés.

2012. december 08. 10:09

Szombaton eleinte az északkeleti, majd az északi, északnyugati szél fokozódik viharossá, mely a lehulló havat felkapja, és délen komoly hóakadályokat építhet. A déli, délnyugati területeken csak az induljon útnak, akinek feltétlenül muszáj! Reggel -11 és -3, délután -6 és -2 fok között alakulhat a hőmérséklet, igazi téli napunk lesz - írja a köpönyeg.hu.

Vasárnap nyugaton és az ország középső részén fokozatosan csökken a felhőzet és kisüt a nap, míg a Tiszántúlon újabb havazás alakulhat ki az erősen felhős, vagy borult égből. A légmozgás csak estére mérséklődik, így további hóátfúvások nehezíthetik a közlekedést.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pharmacyli
2012. december 08. 15:33
Óh drága békemenet! Ennek a szösszenetnek mi az értelme? Egyáltalán van-e értelme?
Békemenet
2012. december 08. 13:09
Egyet értek a Kormány törekvésével, hogy az időjárás-jelentést államosítani kell. És akkor nem hangoznának el ilyen felelőtlen tudósítások, melyek csak arra alkalmasak, hogy az emberek nagy részének rossz érzést! okozzanak. A meterológusok úgyis mindig tévednek. Néha essőt jósolnak, aztán baszik esni. Máskor meg szélcsendet jósolnak, aztán ledönt a szél a lábamról. Mondjuk ebbe a pálinka is bele szokott játszani. Szóval a meterológusok csak fogják be a pofájukat, és legyenek szívesek befejezni, hogy ilyen dramatizáló, a valóságot hamis színben bemutató hírekkel rombolják a Nemzeti Együttműködés Rendszerének méltóságát!! Üdvözlettel: Egy NER-társ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!