Áll a forgalom a Lánchídon, egy fiatalt előállítottak

2012. december 19. 20:43

Diákok „tanácskoznak” a Lánchídon, emiatt áll a forgalom. A rendőrök egy fiatalt szerda kora este előállítottak, társai viszont körbevették a rendőrautót, hogy megakadályozzák elszállítását.

2012. december 19. 20:43

A Lánchídon néhány száz diák demonstrál a felsőoktatás tervezett átalakítása miatt. Az MTI helyszíni tudósítója szerint a Lánchídon összesereglett diáktüntetők közül a rendőrök félrehívták a Téli Rózsás Diákforradalom néven meghirdetett demonstráció szervezőit és felvették adataikat. Ezt követően a fiatalok visszamentek a tüntetők közé. A demonstrálók jelenleg a Lánchíd Pest felőli részén állnak, és arról tanácskoznak, hogy mit csináljanak.

Frissítés

A fővárosban demonstráló diákok elhagyták a Lánchidat, és elindultak a Szalay utcába, az V. kerületi rendőrkapitánysághoz, ahová, információik szerint, előállított társukat vitték.

Frissítés

Megérkeztek a demonstráló diákok szerda késő este az V. kerületi rendőrkapitánysághoz. A szervezők közlése szerint a rendőrök azt mondták nekik, azért állították elő a rendezvény moderátorait, mert őket tették felelőssé a gyülekezési jog megsértése miatt.

A Szalay utca bejáratánál, a Szemere utcánál rendőri sorfal állította meg a tüntető diákokat, akik a helyszínre várják a Humán Platform jogászait. Időközben a kapitánysághoz érkezett Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció tagja, független országgyűlési képviselő, aki felmutatta parlamenti igazolványát és bement az épületbe. A helyszínre érkezett Török Zsolt, az MSZP szóvivője, akit a tüntetők távozásra kértek fel, majd azt skandálták, hogy „Függetlenek vagyunk”.

Frissítés

Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció tagja a rendőrség tájékoztatása alapján azt mondta a szerdai demonstráció szervezőinek, hogy három fiatalt állítottak elő, ellenük gyülekezési joggal való visszaélés miatt indítottak szabálysértési eljárást.

Vadai Ágnes az V. kerületi kapitányságon azt is megtudta, hogy a demonstráció moderátorait nem az V., hanem a IV. kerületi rendőrkapitányságra vitték, de információi szerint akár még ma el is engedhetik őket.

Összesen 267 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leceli
2012. december 20. 08:21
nem ezekkel a tacskokkal kellene foglalkozni, hanem a komcsi folbujtoikkal!!!
kamasuka
2012. december 20. 08:14
Arra ment ki a dolog, hogy nekikessenek, de csak három marhát állítottak elő, így folytatják.
doncamillo
2012. december 20. 05:15
Undorító ez az egész cirkusz. Jól látszik, hogy az úgynevezett Hallgatói Hálózat gyerekeit használják az elvtársak. És persze pénzelik. Mint ahogy a második világháborúban a szovjetek az árva gyerekeket küldték az elaknásított frontvonalra "felderíteni"...!
staliens
2012. december 20. 02:44
Nyertes ő, a mostanság is dívó (fekvő nyolcasos) megörökölt népi játékban. http://25.media.tumblr.com/tumblr_m3t0rntjWV1qzzgufo1_500.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!