Fekete fütyül erre a demokráciára

2012. november 30. 12:57

Az MMA régi, a Vigadó és a Műcsarnok új ura, Fekete György nemzeti érzést követel meg az akadémiába vágyóktól.

2012. november 30. 12:57

Elismert életművet, átlagon felüli közéleti érdeklődést és egyértelmű nemzeti érzést kell hoznia annak, aki a Magyar Művészeti Akadémia tagja akar lenni – mondta az Indexnek Fekete György, aki „fütyül erre a demokráciára”.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. december 02. 11:16
A kérdésben foglalt állítás nagyon találó. Tényleg a pártállami időszak kultúráért felelős fő káderére hasonlít. E nyilatkozata szerint fittyet hány arra az évmilliós tényre, hogy az emberi ízlésnek nem lehet parancsolni, viszont az ízlésterrorral a kedvenc mágusától kezdve a kedvenc koszorús költőéig szépen minden protezsáltját ki lehet tartani a közösség pénzéből. Hogy fütyül a liberálisok demokráciájára az ráadásul a teljes tájékozatlanságáról árulkodik, hiszen ha egy demokrácia nem liberális, azaz a nép akaratának közvetlen kifejeződése nem szabad, akkor az nem demokrácia. Ez hülyébb, mint Makovecz volt. Viszont művészi tevékenységével ő semmilyen korszakot nem fémjelez, szemben az építésszel. Utóbbiról persze, nem tehet, de ez minket nem vigasztal, illetve semmivel sem kárpótol.
Vén Csataló
2012. december 01. 10:58
Ja és még valami. Feketének már az apja is kőkemény református volt. Egészen pontosan református lelkész. Sőt. Templomépítő református lelkész. Annyira, hogy bronz emléktáblája van a zalaegerszegi református templom mellett. Na lehet hányni az epét majmok.
Vén Csataló
2012. december 01. 10:51
Egyébként meg tényleg jó elnézni azt a vonyítást és öklendezést, amit itt (is) produkálnak a libsik. Ez mindennél pontosabban jelzi, hogy helyes döntés volt az MMA támogatása. Szóval további kellemes vonyítást.
HSL
2012. december 01. 10:28
fütyülök feketére, pofán lesz baszva egy vödör moslékkal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!