Vona: 2014-ben három alternatíva közül választhatnak az emberek

2012. október 29. 15:10

A Jobbik elnöke szerint 2014-ben három alternatíva közül választhatnak az emberek: az egyik lehetőség a jelenlegi kormány támogatása, a másik lehetőség a „Bajnai-Gyurcsány-Milla-tengely”, a harmadik pedig a Jobbik, amely nemzeti fordulatra készül és amely most Tiszavasváriban bizonyított.

2012. október 29. 15:10

A Jobbik elnöke szerint a vasárnapi, tiszavasvári időközi önkormányzati választások eredménye bebizonyította, hogy 2014-ben nem kettő, hanem három alternatíva közül kell majd az embereknek választaniuk. Vona Gábor elmondta: az egyik lehetőség a 2014-es választásokon a jelenlegi kormánypárt támogatása, „amely megszorít, az ebből befolyó pénzt szétosztja a gazdagok és a klientúrája között, a választásokon pedig úgy tűnik, hogy megvásárolja a cigány emberek szavazatait”. A másik lehetőség – folytatta – a „Bajnai-Gyurcsány-Milla-tengely”, amely szintén megszorít, az Amerikai Egyesült Államokból kap támogatást, a nemzetközi háttérhatalmaknak – az IMF-nek és a pénzügyi világnak – a magyarországi helytartójaként akar Magyarországon tevékenykedni és kormányra kerülése esetén megadóztatná a nyugdíjakat, valamint bevezetné az általános ingatlanadót. Végül a pártelnök szerint a harmadik alternatíva a Jobbik, amely nemzeti fordulatra készül és amely most Tiszavasváriban bizonyított.

Vona Gábor szerint a tiszavasvári választások másik tanulsága, hogy ha a magyar emberek, vagy egy közösség a mindennapjai irányítását a Jobbikra bízza, akkor a párt ezzel nem él vissza és a bizalmat meg tudja őrizni. A vasárnapi időközi választásokkal kapcsolatban leszögezte: a Jobbik 51-36 arányban legyőzte a Fideszt és Tiszavasvári továbbra is a Jobbik fővárosa maradt. Szerinte ez azért is különösen fontos, mert a kormányváltás óta eltelt két évben ez volt a legnagyobb súlyú önkormányzati választás, hiszen először választottak 2010 óta egy 10 ezer főnél népesebb városban polgármestert és teljes képviselőtestületet, ráadásul igen magas, 46 százalékos részvétellel.

A sajtótájékoztatón szintén részt vett Fülöp Erik, Tiszavasvári újraválasztott jobbikos polgármestere, aki arról beszélt, hogy tovább kívánja folytatni a megkezdett munkát és az eddigi „mentalitásnak” megfelelően dolgoznak majd a következő két évben is.

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szösszenet
2012. október 30. 16:12
Úgy csinál a Vona mintha legalább a budapesti választásokat nyerte volna meg... Próbálja elfelejtetni a híveivel az elmúlt hónapok sorozatos lebőgését, meg persze, hogy 7%-ot esett a pártja népszerűsége...
Sándor
2012. október 29. 20:02
Mi lesz 2014-ben így, a kocsmai szinten lövő jobbikkal? ha nem tudják, szállíthatják a cigusokat? A jobbik a vonával és az ejtőernyős szocialistákkal már most is minden "normális" választáson leszerepel, nagyon leszerepel..
Sándor
2012. október 29. 19:49
Hoppá… A bajai időközi képviselő-választáson fölényesen nyert a kormánypártok jelöltje. A nem hivatalos eredmény szerint Csubákné Besesek Andrea a szavazatok 46 százalékával győzött, ... a Jobbik jelöltje 59 szavazattal igen, igen, igen, 59 szavazattal hasított:-)) ... Mi lesz 2014-ben így, a kocsmai szinten lövő jobbikkal? ha nem tudják, szállítják a cigusokat? A jobbik a vonával és az ejtőernyős szocialistákkal most is minden "normális" választáson leszerepel nagyon leszerepel..
Sándor
2012. október 29. 19:40
A jobbik a vonával és az ejtőernyős szocialistákkal most is minden választáson leszerepel nagyon leszerepel.. Ahhh A 16 500 lakosú Dabason --- Gyimesi András (Jobbik) 11 az az 11 voksot szerzett és a 11 szavazattal!!! hasított a 16 500 lakosú Dabason :-))) HOPPÁ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!