Trianoni emlékművet rongáltak meg Dunakeszin

2012. október 08. 12:09

A hétvégén ismeretlen elkövetők rongálták meg a trianoni emlékművet Dunakeszin. A tettesek elvitték az emlékműhöz tartozó keresztet.

2012. október 08. 12:09

Ismeretlen elkövetők a hétvégén megrongálták a trianoni emlékművet Dunakeszin – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyeletese hétfőn. Kovács Viktória elmondta: a tettesek elvitték az emlékműhöz tartozó keresztet. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen rongálás miatt folytat eljárást. A közelmúltban a Millennium parkban található honfoglalási emlékmű tetején elhelyezett, fából készült turulmadár egyik szárnyát törték le Dunakeszin. Dér Győző alkotásának megrongálásáról szeptember 26-án érkezett bejelentés a helyi rendőrkapitányságra, a rendőrség az ügyben szintén rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Jobbik hétfőn közleményben tájékoztatott az újabb szoborrongálásról. A párt közölte: eredetileg egy bronzból készült keresztet helyeztek el az emlékművön, amelyet értékének köszönhetően korábban többször elloptak, és pótolni kellett. Később a bronzkeresztet már csak megemlékezések idején helyezték a Szent Koronára, hétköznapokon egy műgyantából készültet hagytak a helyszínen.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ál48mos
2012. október 08. 21:54
Emese, aki a turulmadártól esett teherbe, Ögyek (Ügek) vezér felesége, Álmos vezér anyja. A monda szerint a turulmadár álmot bocsátott rá, amiben Emese méhéből folyó ered, mely idegen földön terebélyesedik ki. Az álomfejtők szerint ez azt jelentette, hogy fiút szül, aki kivezeti népét hazájából, Levédiából, s utódai dicső királyok lesznek. (Az eredetmonda egy másik magyarázata szerint Emese álmában a turultól esett teherbe.) A wikipediából
ál48mos
2012. október 08. 21:41
Természetesen nem ezért született a turul. Ja ha nem csal az emlékezetem Még Álmos is egy turul madártól született a mondák szerint. Ez egy kicsit furcsa. Akkor volt Álmosnak szárnya vagy tolla?
ál48mos
2012. október 08. 21:28
Javítsatok ki a ha tévedek de ki beszélt arról hogy a magyar emberben a turul vére folyik? Vagy valami hasonló hülyeséget mondott két héttel ezelőtt Ópusztaszeren. Én soha nem hallottam nyilatkozni arról Obamát vagy Bush vagy akármelyik más elnököt arról hogy a fehéfejű sas vére folyik az amerikaiakban. Igaz az hogy jelkép meg sok szervezet logójában benne van de a vérét soha se tulajdonították különlegesnek. A turul az egy pogány kultúra egyik jelképe volt az ősi magyaroknál. Ma kereszténység van hivatalosan Magyarországon. A szent korona is mint jelkép mostanság eléggé rossz színben tűnik fel. Körbe táncolja egy sámán. Hol élünk? Az a gond a Szent koronával hogy csoda erőt tulajdonítanak neki. Pedig nem egy tárgyban kell keresni és kérni az áldást hanem Istentől. Isten megmondta a tízparancsolatban hogy ne készíts és ne imádj idegen Isteneket. Persze a Szent korona azért lett csinálva hogy a királyoknak legyen egy jelképük. De az a gond hogy az elmúlt századokban csoda erőt tulajdonítanak sokan neki és ez rossz. Most lehet mondani hogy magyar ellenes vagyok de nem én is magyar vagyok. A turul madár az egy zsidóellenes szervezet jelképe volt a Horthy korszak idején utána lehet nézni. Ezért érthető hogy a Jobbik erőlteti ennek a szimbólumnak az életben tartását. Előtűnk van a jövő a múlt tragédiáin már nem tudunk változtatni. Sajnos. Tovább kell lépni bármennyire is fáj.
torresG4
2012. október 08. 21:20
ennek a magyargyalázásnak az lesz a vége, hogy magyarországról eltűnhetnek a zsidó temetők nyomtalanul... no és az összes holo emlékmű, még a taposó kövek is az utolsóig...nem igazán értem kinek érdeke ennyire feszíteni a húrt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!