Selmeczi: Egyesületek eddig sem indulhattak a választáson

2012. október 31. 11:25

Országgyűlési választásokon eddig sem indulhattak egyesületek, és ez ezután is így lesz – szögezte le a Fidesz szóvivője.

2012. október 31. 11:25

Egyesületek eddig sem indulhattak az országgyűlési választásokon, és ezt ezután sem tehetik meg – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az alkotmányügyi bizottságnak a választási eljárási törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványával kapcsolatban. Az előterjesztéssel – mint azt a fideszes Papcsák Ferenc a testület kedd esti ülésén közölte – változatlanul hagyják azt az eddigi gyakorlatot, hogy az önkormányzati választás kivételével csak pártok indulhatnak a voksolásokon.

A kormánypárti politikus visszautasította, hogy a módosítás összefüggésben állna azzal, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök a napokban egyesületet alapított Haza és Haladás néven.

Selmeczi Gabriella szerdai tájékoztatóján azt mondta: az alkotmányügyi bizottság keddi első, délelőtti tanácskozásán az MSZP szándékosan valótlanul állította, hogy a Fidesz kizárná az egyesületeket a választásokból. 1990 óta csak pártok indulhatnak az országgyűlési választásokon, és ez ezután is így lesz, vagyis minden marad a régiben – magyarázta a szóvivő.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. november 01. 12:39
Ilyen Masszi szcientológusféle Belvárosért egyesületeknek eddig se lett volna szabad labdába rugniuk.
rommy
2012. október 31. 17:08
azt a qva,milyen felvonulás!itt az összes szarosbalos szófosó
simaagy
2012. október 31. 15:01
Tessen mondani.És szövetség indulhat?
bigyomail
2012. október 31. 15:00
Már az is szépen mutatja kormányunk erkölcsi színvonalát, hogy a nyugdíjvédő Selmeci azt a választási törvényt védi, amit egy olyan politikus terjesztett be, akinek - Magyarországon egyedülikén - papírja van arról, hogy választási csalást követett el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!