NFM: Újabb kétmilliárd a MÁV-dolgozóknak

2012. október 12. 09:44

Még az idén újabb kétmilliárdot, azaz fejenként átlagosan nettó 32 ezer forintot kap a MÁV-csoport vállalatainak mintegy 30 ezer dolgozója.

2012. október 12. 09:44

Újabb kétmilliárd forintot kap az idén a MÁV-csoport vállalatainak mintegy 30 ezer dolgozója, ami fejenként átlagosan nettó 32 ezer forint – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken. A kifizetések a vasúttársaságok és a szakszervezetek között megkötendő megállapodás alapján indulhatnak majd meg. A közlemény szerint a pénzügyi ösztönzésből a cégek prémiumrendszereinek hatálya alá tartozók – köztük a vezetők – nem részesülnek.

A vasutasoknak Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke által tavaly novemberben aláírt megállapodás alapján fizetnek ki három év alatt összesen 5 milliárd forintot – közölte a tárca. Az érintett munkavállalók az első egymilliárd forintot tavaly decemberben kapták meg.

A kormány az idei évre eső kétmilliárd forint fedezetét költségvetési átcsoportosítással biztosítja. A fennmaradó kétmilliárd forint a 2013. évi költségvetési törvényjavaslatban szerepel. Az NFM tájékoztatása szerint a pénzügyi ösztönzéssel a kormány a vasutasok helytállását és a vasúti ágazat kiemelt fontosságát ismeri el.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. október 12. 11:29
Gaskóék júdáspénze ...
Secnir
2012. október 12. 10:55
nyugdíjemelés januárig visszamenőleg. mávosoknak pluszpénz. a civileknek pluszpénz (a cöf-re) mindez október 23 előtt. félsz, viktor? vagy ez volna az úgynevezett kampány - az én pénzemből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!