Milliókra büntetett egy tévés jóst a NAV

2012. október 26. 09:44

A magyarországi és külföldi nézők körében is népszerű televízióban „jóslást, csakrahangolást és energetikai feltöltést” is végző műsorvezető nem nyújtott be adóbevallást.

2012. október 26. 09:44

Eddig már több mint három és fél millió forint adókülönbözetet és bírságot kellett megfizetnie egy Németországban is sugárzó tévécsatorna zalai műsorvezetőjének, mert a mágiával foglalkozó férfi nem nyújtott be adóbevallást – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága pénteken az MTI-t. A NAV büntetőeljárást indított a műsorvezető ellen, aki a magyarországi és külföldi nézők körében is népszerű televízióban „jóslást, csakrahangolást és energetikai feltöltést” is végzett. Személyijövedelemadó-bevallást azonban nem nyújtott be, ezért fennállt a gyanú, hogy eltitkolja a bevételeit.

Az ellenőrzéskor a spiritiszta azzal indokolta a mulasztását, hogy szinte szabadnap nélkül dolgozott, így könyvelőt sem volt ideje megbízni, hogy elkészítse adóbevallását. A NAV megállapítása szerint a műsorvezető euróalapú bankszámlájára három alkalommal is érkezett nagyobb összegű utalás az adóparadicsomként ismert Karib-tengeri Virgin-szigetekről „salary”, azaz bérfizetés megjegyzéssel. Az adóellenőrök a műsorvezető és családtagja bankszámlaforgalmát is megvizsgálták, mert a férfi gyakran ez utóbbit adta meg átutalási címként. Az eltitkolt jövedelem megállapításához a bankszámlaforgalom vizsgálatán túl a spiritiszta ügyfeleit is megkérdezték a revizorok.

A televíziós társaságtól kapott megbízási díj, a nézők utalásai, a Virgin-szigetekről érkező 12 500 euró értékű utalások önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősülnek, ezért 6 millió forint eltitkolt jövedelem után csaknem 2 millió forint adókülönbözetet, valamint másfél millió forintot meghaladó bírságot állapított meg a NAV csak 2008-ra. Az adóhatóság közleménye szerint a spiritiszta ellenőrzése még nem zárult le, vizsgálják a 2009 és 2011 közötti jövedelmeit is.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2012. október 29. 15:57
Már régen bevezették,úgy hívják,hogy Lottó!
alex53
2012. október 26. 23:54
Én azért méregből tízszeresére büntetném ezeket a varázslókat, és lehetőleg, néhány év letöltendő börtönt is olyan helyen, ahol az átvert emberek némely keményebb családtagja is jelen vannak... Amúgy, van némi "igazságuk"... Aki át lehet verni -ennyire nyiltan is- azt verjék. Az egyházak is azt teszik, és még állami támogatást is kapnak, nem is akármekkorát... Egyedül nálluk nincs válság a világon, csak erkölcsi, a rengeteg pedofil Istenszolga miatt!
Soma
2012. október 26. 14:51
Dodó! Igazad van! Viszont: Már régen be kéne vezetni a hülyék adóját! Tele lenne az államkassza! :))
mandieler
2012. október 26. 14:50
Furcsa dolgok ezek kérem.A szélhámosságot,ostobaságot,másokat átverő,becsapó gazembereket nem hogy eltiltanák ténykedésüktől,de ha adót fizetnek akár legálissá,sőt "tisztességes" adófizetőkké is válhatnak.Ahelyett,hogy tiltanák a hókusz-pók féle aljasságot,csupán adóbevallásra ösztökélik.Igaz ez a politikus-hókusz pókokra is,bár őket valahogyan elkerüli a NAV-ellenőr, s még védik is áltevékenységüket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!