Már kedden be is tilthatják a nyerőgépeket

2012. október 02. 07:38

Az Országgyűlés már ma elfogadhatja azt a hétfőn benyújtott kormányzati előterjesztést, amely szinte teljes egészében betiltaná a nyerőgépek üzemeltetését. A parlament napközben belekezd a tavalyi zárszámadás tárgyalásába, valamint folytatja az előzetes regisztráció bevezetését is tartalmazó új választási eljárási törvényjavaslat vitáját is.

2012. október 02. 07:38

A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők rögtön ezt követően szavaznak a kabinet játékgépeket betiltó indítványáról. Lázár János hétfőn azzal indokolta a lépést, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne pénznyerő automatákba dobálják a pénzüket, másrészt szerinte súlyos nemzetbiztonsági kockázatok is felmerültek a szerencsejáték-iparban érdekeltek tevékenységével kapcsolatban. A jövőben kizárólag néhány koncesszióban működő játékkaszinó működtethet majd pénznyerő játékgépeket.

A határozathozatalt követően a 2011-es zárszámadás általános vitája kezdődhet meg, ennek során miniszteri expozé és az Állami Számvevőszék elnökének felszólalása hangozhat el, valamint a frakciók vezérszónokai szólalhatnak fel. A képviselői felszólalásokra egy későbbi ülésen kerül majd sor.

Később általános vitát folytatnak a postai szolgáltatásokról szóló törvényjavaslatról, az ülésnap végén pedig a kormánypárti képviselők választási eljárásról szóló, előző hétről elnapolt előterjesztésének általános vitája folytatódhat. Ez az indítvány tartalmazza a választójog előzetes regisztrációhoz kötését, továbbá az ajánlószelvények rendszerének megszüntetését és a kampánycsend eltörlését.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. október 02. 10:29
Nyert. Betiltották.
négyzetgyök
2012. október 02. 10:17
Jön az Al Capone-k világa! A kormány rátenyerelt a dohányra, nem sokára a szeszre, a játéktermeket bezárja. Éljen a gengszter Magyarország, éljen az alvilág! Két héten belül rend lesz!!! (pintér dakota lócsiszár)
Ald0 Raine hadnagy
2012. október 02. 10:03
Szerencsére ahol nagyobb pénzeket el lehet játszani, azok a helyek nem zavarják Lázárt és a kormányt: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/02/kezdodik_a_bezenyei_kaszinoberuhazas/
miloka
2012. október 02. 09:51
Érdekes módon engem nem zavart az sem, hogy voltak e nyerőgépek, de az sem, hogy most betiltják. Nem játszottam ilyennel soha. Azt viszont tudom, hogy fifikás emberek a magyarok és ezért nagyon sok feketepénz jött be a géptulajdonosoknak. És azt is tudom, hogy nagyon sok, periférián élő család tagjai odaszórták a megkapott segélyt, családi pótlékot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!