Lukács: Voksokért sem megengedett a gyűlöletkeltés

2012. október 24. 12:29

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke szerint a gyűlöletkeltés a szavazatszerzés érdekében sem megengedett; mások emberi méltóságát, vallási meggyőződését, mindenkinek tiszteletben kell tartani.

2012. október 24. 12:29

Lukács Tamás az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: jobb, ha ezt – akiket illet – időben megtanulják és nem a történelem tanítja meg őket. Mint írta, nem tartja jónak és lehetségesnek, hogy vitatkozzon Vona Gábor frakcióvezető október 23-i kijelentéseivel, hiszen véleményét – bizonyos határok között – tiszteletben tartja. „A butasághoz szavazatszerzés érdekében mindenkinek joga van” – fogalmazott, hozzátéve: minden hónapban el lehet mondani, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, de furcsa lenne nemzeti és sorstársainkat, a határon kívüli magyarokat otthagyni, cserbenhagyás és a felelősség hiánya nem mentesít a következményektől bármely nemzedékhez tartozunk – állapította meg a kereszténydemokrata politikus. 

Kitért arra is, hogy amint azt az Alkotmánybíróság korábban rögzítette: „a gyűlöletkeltés, visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával”, ezért az emberi méltóságot, Izrael államot, vagy a II. János Pál pápa által „idősebb testvéreinknek” nevezetteket ért támadások nemcsak nem megengedhetőek, de minden ember el is ítéli az ilyen kijelentéseket – szögezte le.

Vona Gábor október 23-i nagygyűlésén meghirdette a „független Magyarország” programját. A 16 pontos programban szerepel a magyar föld alkotmányos védelme, az egykulcsos adórendszer megszüntetése, a csendőrség felállítása és a halálbüntetés visszaállítása, Magyarország kilépése az Európai Unióból, a privatizáció visszamenőleges felülvizsgálata és a jogtalanul szerzett magánvagyonok elkobzása, „a felső tízezer, a politikai szereplők és a cigányság vezetőinek” vagyonosodási vizsgálata és a nem igazolható módon szerzett vagyonok utólagos megadóztatása, valamint „a magyar föld védelmében a Magyarország és Izrael közötti társulási szerződés felmondása”.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robin
2012. október 24. 12:48
"Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke szerint a gyűlöletkeltés a szavazatszerzés érdekében sem megengedett" Ez érvényes az IMF és az EU elleni hangulatkeltésre is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!