Jobbik: Uniós forrásoktól esik el az ország a kormány miatt

2012. október 04. 15:07

A Jobbik szerint ami jó lehetne az EU-ban, azzal sem tud élni az ország a tehetségtelen kormány miatt. Volner János úgy látja, a Fidesz-kormány ugyanolyan ügyetlen, alacsony hatékonyságú, túlbürokratizált munkát folytat a kétharmados parlamenti többséggel a háta mögött, mint amilyet az előző kormányok is folytattak.

2012. október 04. 15:07

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese beszélt sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az uniós források felhasználása katasztrofálisan halad. A 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakban Magyarország számára 8209 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből azonban mostanáig csak körülbelül 2900 milliárd forintot tudott lehívni Magyarország – mondta.

A Jobbik szerint „ami jó lehetne az EU-ban”, azzal sem tud élni az ország a „tehetségtelen kormány miatt, amely rokonokból, haverokból, jó ismerősökből épít magának hazai és uniós bürokráciát és nem a szakmai alkalmasságot veszi figyelembe”. Volner János úgy értékelte, a Fidesz-kormány „ugyanolyan ügyetlen, alacsony hatékonyságú, túlbürokratizált munkát folytat a kétharmados parlamenti többséggel a háta mögött”, mint amilyet az előző kormányok is folytattak.

Átgondolatlanul költik el az EU-s forrásokat, előkészítési hiányosságok jellemzik a projekteket, a közbeszerzési eljárások jelentősen elhúzódnak, mivel egy évnél is több időbe telik a papírmunka, kisebb-nagyobb „szabálytalanságok tömkelege” jellemzi az eljárásokat, illetve sokszor a magyar forráshiány miatt nem valósulnak meg beruházások – sorolta a frakcióvezető-helyettes.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. október 05. 09:34
Nekik jut a többi meg mit számít?
mustármag
2012. október 05. 08:09
Tisztelt Volner úr! A Jobbik szeretné szétverni az eddig legnemzetibb kormányt???????? Ezzel nagyot üt rajtunk.Kire akar támaszkodni ha hatalomba kerül? Miránk akik most örülnek, hogy végre valaki a nemzetért cselekedik a nehézségek ellenére?
=nessuno=
2012. október 04. 21:48
Már nem is EU-ellenesek??? Pénz jönne onnan Brüsszelből?? Nemár...:)))
Rücsök
2012. október 04. 20:24
Amelyik párt EU zászlót éget, ne nagyon foglalkozzon, hogy mi van az EU-s pénzekkel!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!