Cozma-ügy: Súlyosbította Sztojka Iván büntetését a Kúria

2012. október 01. 11:28

Részben megváltoztatta a jogerős ítéletet a Cozma-ügyben hétfőn a Kúria: Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította. Az első- és másodrendű vádlott jogerősen kiszabott 18-18 éves szabadságvesztését helybenhagyta a legfelsőbb bírói fórum.

2012. október 01. 11:28

Részben megváltoztatta a jogerős ítéletet a Cozma-ügyben hétfőn a Kúria, és Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította. Az első- és másodrendű vádlott jogerősen kiszabott 18-18 éves szabadságvesztését helybenhagyta a legfelsőbb bírói fórum. A Kúria Sztojka Iván egyik cselekményét testi sértés helyett emberölés kísérletének minősítette. 

A Veszprém Megyei Bíróság 2011 júniusában első fokon, nem jogerősen életfogytiglant szabott ki az első- és a másodrendű vádlottra, Raffael Sándorra és Németh Győzőre, a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván pedig 20 év fegyházbüntetést kapott. A fellebbezések folytán a Győri Ítélőtábla idén április 27-én Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 év, Sztojka Ivánt pedig 8 év börtönre ítélték. A felülvizsgálati eljárást a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birkakaka
2012. október 01. 17:45
Lassan eljön az az idő amikor nemcsak saját védelmünkről kell gondoskodnunk hanem magunknak kell igazságot is szolgáltatni.
birkakaka
2012. október 01. 16:03
Pátyolgatni kell a cigányokat hiszen félő hogy lázadás tör ki.Ettől retteg a kormány.Birka magyar még tűr de a cigány már agresszív.Még a derék rendőreink is elfutnak előlük!
orion
2012. október 01. 14:04
Köszönöm mindenkinek, aki átérezte a problémánkat és segítő szándékkal megosztotta a gondolatait velem. A fiamnak kell eldöntenie, mit tesz, remélem helyesen cselekszik. Engem megerősítettetek abban, hogy a rendőrséget értesíteni kell, bár nem vagyok 100%-ban meggyőződve az eredményességről, talán elejét vehetjük egy súlyosabb kimenetelű esetnek. vendée írta nekem: "@orion Nincs jó válasz a kérdésedre, sajnos. A rendőrség érdemben vélhetően semmit sem fog tenni, ám a fiadat lehet, hogy párszor - a legképtelenebb időpontokban - berendelik kihallgatásra, adategyeztetésre, stb. Örülj egyrészt annak, hogy "tökös" volt a sarjad, másrészt meg, hogy nem lett baja. Ez a válasz fedi legjobban az én véleményemet is, ezért a dilemma. Szóval köszi még egyszer.
red label
2012. október 01. 13:18
Korrupció az egész! A rendőrség elvetette, hogy az enyingi banda védelmi pénzért ment volna Veszprémbe. Mert akkor bűszövetségbe tették volna, és akkor dupla büntetés lett volna, és tuti az életfogytiglan, nem is tudom, hogy miért vetette el a rendőrség ezt a lehetőséget?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!