Boríték nélküli szavazólapot akarnak fideszes képviselők

2012. október 02. 14:28

Törölné a választási eljárási törvényjavaslatból három fideszes képviselő azt a megkötést, hogy csak a borítékba tett szavazólap érvényes. Gyorsabb szavazatszámlálással és harmincmillió forint megtakarításával indokolnak.

2012. október 02. 14:28

Horváth Zoltán, Nagy Csaba és Polics József a választási eljárási törvényjavaslathoz kedden benyújtott módosító javaslatának indoklása szerint a szavazólapok borítékból való kiszedése lassítja a szavazatszámlálást, a zárt urnába félbehajtva dobott szavazólap pedig továbbra is szavatolja a titkos voksolást. A három fideszes politikus úgy számol, hogy több mint harmincmillió forintos megtakarítást lehet elérni a szavazáskor használt borítékok mellőzésével, és az környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható, csökkenti ugyanis az indokolatlan papírfogyasztást.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HattoryHanzo
2012. október 02. 17:06
Egyébként pedig az is egy járható út, ha úgy változtatnák meg a választási törvényt, hogy csak azoknak kéne elmenni szavazni, akik nem a Fidesz-KDNP-re akarják leadni a voksukat, tehát aki nem megy el, az automatikusan a jelenlegi rezsimre szavaz.
bookmark
2012. október 02. 16:51
Nyilván azokra nem vonatkozik, akik ugyan rendelkeznek állandó lakcímmel Magyarországon, de nem otthonról szavaznak, pl, diákok akik nem mennek haza a választás idejére, vagy akik a munka miatt mondjuk egy másik városban adják le a szavazatukat. Számukra továbbra is kötelező lenne a regisztráció és a borítékos szavazás, hogy a lakóhelyüknek megfelelő helyre menjen el szavazatuk.
G. Pantyelejevics
2012. október 02. 16:47
Az a jó a naripártban, hogy az értelem szikráját sem kívánja meg. Mekkora önfeledt droidkodás itt örömködni a megspórolt borítéknak, közben egy hírrel odébb örömködni a teljesen felesleges regisztrációra kidobott milliárdoknak. :D
Trükkök Százai...
2012. október 02. 16:43
Sőt, bemondásra, vazze! Tahók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!