Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Normalizálódott a helyzet az egyiptomi táborban

2012. szeptember 15. 15:57

Ismét nyugodt a helyzet az MFO egyiptomi táborában, amelyet az iszlámellenes amerikai amatőr film miatt feldühödött beduinok támadtak meg. Miután a támadók megbizonyosodtak arról, hogy a táborban nemzetközi megfigyelő erők tartózkodnak, az éjszaka folyamán elvonultak.

2012. szeptember 15. 15:57

Ismét nyugodt a helyzet a Multinacionális Erők és Megfigyelők Békefenntartó Missziójának (MFO) egyiptomi táborában, amelyet az iszlámellenes amerikai amatőr film miatt feldühödött beduinok támadtak meg pénteken – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

A közlemény emlékeztet arra, hogy pénteken kora délután mintegy 30-40 fegyveres beduin jelent az MFO el-Gora táborának bejáratánál, hogy ott tiltakozzanak a Mohamed prófétát gyalázó A muszlimok ártatlansága című amerikai film ellen. A beduinok kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg az egyik őrtornyot, illetve két kézigránátot is elhajítottak, amelyekkel megsebesítettek két kolumbiai katonát. A táborban szolgálatot tejesítő magyar katonáknak, illetve rendőröknek nem esett bántódásuk.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. szeptember 15. 18:57
bemásoltírás------------------------------------------------------------------------ Már szabad beszélni a gyűlöletvideó „kopt” készítőjéről Bevezető: Mint kiderült, a Mohamed-gyalázó videofilm készítője egy Amerikában élő izraeli ingatlanügynök, akinek azonosságát a globális lapok izzadva próbálták kerülni. Tegnap azt mutattuk be jegyzetünkben, hogy az amerikai globális lapok izzadva is, de kerülték a Líbiában négy amerikai diplomata megölését közvetlenül kiváltó, Mohamed-gyalázó videofilm készítőjének azonosságát, ugyanis azt egy, az Egyesült Államokban élő izraeli ingatlanügynök készítette. A magyar közszolgálati televízió, az M1 még ezen is túltett. Hazudott – pénzünkön - az „izraeli” azonosításának elfedése érdekében. Tegnap reggeli műsorában a tüneményesen buta Fábián Barna a Habony Árpádra nevetségesen emlékeztető Sógor Dániel arabistával készített beszélgetése felvezetésében azt hazudta, a videoklip készítője „amerikai állampolgár”. Azóta az egész Közel-Keleten zavargásokhoz vezető videót elítélte Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, Ban-ki Mun ENSZ főtitkár, Szingapúr kormánya és még sokan mások. Látható volt, hogy az izraeli készítő azonosításának titkolása már csak órákig lesz visszatartható, ami azzal jár, hogy az amerikaiak fejében elülteti a „szörnyű” gondolatot: ismét Izrael miatt „szívnak”. Ekkor jött a nagy „csavar”. A CNN „kiderítette”, a készítő végül is egy kopt keresztény lehet. Ezután azonnal beindult a koptozás. Már nem volt tabu a filmes etnikai és vallási azonosítása. A Wall Street Journal – az egyik amerikai globális lap, amely tegnap gondosan hallgatott a filmes hátteréről – szintén nekieredt a sztorinak. Miközben elkottyantotta magát. A mai számának 5-ik oldalán található cikkében bevallotta, hogy kedden beszélt is a magát Sam Bacile-nak nevező filmessel. Csakhogy szerdai és tegnapi számában elfelejtett erről a szenzációs beszélgetésről beszámolni. De most megtudhatjuk – miután kopttá változott a gyanúsított -, hogy az 52 éves izraeli ingatlanügynök el is mondta, zsidó donorok adták neki a pénzt és a beszélgetésben az iszlámot „rákfenének” nevezte. Ezzel a névvel is – Sam Bacile - jelent meg júliusban a video a google youtube-ján, amikor még a szöveget nem fordították le arabra, vagyis a düh kirobbanását az arab „szinkron” váltotta ki. A lap ezután egy igen nyakatekert történetbe bonyolódva igyekezett „bizonyítani”, hogy végül is nem is a magát Bacile-nak nevező ember készítette a filmet. Vagyis nem az, akinek a neve szerepelt rajta és aki vállalta is a szerzőséget, hanem egy Nakoula Basseley Nakoula nevű keresztény kopt. A helyzet fokozódik, hogy a Tanú című filmet idézzük. Már csak az a kérdés, mi lesz Virág elvtárs végső utasítása a készítőt illetően. Ki lesz a végső bűnös, ha kikoptak majd a kopt-verzióból? Ordosz műhely
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 15. 16:03
"Ismét nyugodt a helyzet az MFO egyiptomi táborában, amelyet az iszlámellenes amerikai amatőr film miatt feldühödött beduinok támadtak meg." A hírekből állandóan kimarad, hogy az inkriminált mű egy izraeli rendező gyalázkodása. Most az arabokkal, a muzulmánokkal gyalázkodnak ugyanúgy, ahogy korábban a keresztényekkel, vagy éppen a magyarokkal tették. GF Kennedy azt monfdaná: "Ich bin ein Islamer Mohamedan!" Csatlakozzunk Kennedyhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!