Nem tárgyal a nemzetbiztonsági bizottság a Safarov-ügyről

2012. szeptember 18. 15:05

Már másodszor vette le napirendjéről az azeri baltás gyilkos kiadatásának ügyét az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága.

2012. szeptember 18. 15:05

A napirend levételét a fideszes Kocsis Máté javasolta. A politikus úgy érvelt, hogy a képviselők már betekinthettek az ügyet érintő dokumentumokba, az Európai Parlament elmarasztalta Azerbajdzsánt, s elfogadta a kormányfő tájékoztatását is az EU. A javaslatot nagy többséggel megszavazták, így nem tárgyal a bizottság az azeri katonatiszt kiadatásáról.

Az LMP-s Mile Lajos szerint viszont több érv szól amellett, hogy mégis tárgyaljanak az ügyről. Az ellenzéki politikus megemlítette, hogy fenyegetést is kaptak már az azeri nagykövetség munkatársai, ezért ildomos lenne napirendre tűzni a baltás gyilkos kiadatását.

Korábban ugyancsak Kocsis Máté javasolta a napirendről való levételt. Akkor arra hivatkozott, hogy nincsen nemzetbiztonsági kockázata az ügynek.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stigma
2012. szeptember 18. 21:45
"Nem tárgyal a nemzetbiztonsági bizottság a Safarov-ügyről" Miért tárgyalna.. hiszen csak egy pszichopata gyilkos eleresztését támogattuk, ami azt hangoztatta, hogy "Ha szabad leszek, újra örményeket fogok ölni", - amire az örmény származású magyar állampolgárok eléggé idegesen kérték, hogy ugyan már ne eresszék szabadon...
dehumanizer
2012. szeptember 18. 18:17
Szerintem engedni kéne, hogy kivizsgálják, aztán a vizsgálat eredményének tükrében (ami senkire nézve sem elmarasztaló) lehetne mutogatni az ellenzékre.
Palánk
2012. szeptember 18. 16:06
Hány bűnözőt, gyilkost adtak már ki a világon más országok, azonos módon és garanciákkal. Az érdekes, nem szúrt szemet senkinek.
stefanovszky
2012. szeptember 18. 15:38
Mem tárgyal? Nagyon helyes! Az ügy nem ügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!