Meghajlik a Fidesz a „hölgyek akarata előtt”

2012. szeptember 14. 16:50

Megváltoztatta korábbi álláspontját a Fidesz, így a családon belüli erőszak önálló tényállás lehet a büntető törvénykönyvben. Rogán Antal ezt azután közölte, hogy Orbán Viktorral együtt tárgyaltak a Fidesz nőtagozatának képviselőivel. Mint fogalmazott, meghajlik a hölgyek akarata előtt. A Fidesz nőtagozata Varga István szavait is élesen kritizálta.

2012. szeptember 14. 16:50

Korábbi álláspontját megváltoztatva mégis támogatja a Fidesz azt az országos népi kezdeményezést, amely azt célozza, hogy a családon belüli erőszak önálló tényállás legyen a büntető törvénykönyvben – közölte a kormánypárt frakcióvezetője. Rogán Antal pénteki sajtótájékoztatóján – miután ő és Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök is tárgyalt a Fidesz női tagozatának képviselőivel – közölte: korábban azt az álláspontot képviselte, hogy a nőkkel és gyermekekkel szembeni erőszak kezelésére a Btk.-ban számtalan tényállás található, így egy új, önálló passzus önmagában nem lenne segítség. A Fidesz képviselőnői azonban azt hangsúlyozták, hogy ezzel is több eszköz állna rendelkezésre a probléma megoldásához. 

Az, hogy százezer nő odaáll valami mellé, világossá teszi, hogy ez egy társadalmi ügy. (...) Tisztelettel meghajlok a hölgyek akarata előtt” – jelentette ki a politikus, aki ezért azt javasolja a Fidesz-frakciónak, támogassa a népi kezdeményezést, és szavazzon rá igennel hétfőn az Országgyűlésben. Rogán Antal megjegyezte, a felesége is világossá tette, ha nem gondolkodik el a probléma megoldásán, akkor ő is részt fog venni olyan célú demonstrációkon, hogy a Fidesz-frakció vegye komolyan a kezdeményezést. 

Az országos népi kezdeményezés parlamenti elfogadása után a kormánynak ki kell dolgoznia és a Ház elé kell terjesztenie az önálló Btk.-tényállást. Ennek a nők és a gyermekek ellen, az együttélésben elkövetett erőszakról kell szólnia – közölte a frakcióvezető, aki azt is javasolta a Fidesz női tagozatának, keressék meg az illetékes tárcavezetőt, Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert annak érdekében, hogy a büntetés mellett a megelőzésre is felhívják a figyelmet.

A sajtótájékoztatón a Fidesz női tagozata nevében Czunyiné Bertalan Judit elmondta: arra kérték Orbán Viktort, álljon elő a kormány egy olyan stratégiával, amely alkalmas a nőkkel és gyermekekkel szembeni erőszak megfékezésére. A politikus arról is szólt – utalva például frakciótársa, Varga István szavaira –, hogy a hétfő éjszakai parlamenti vitában megmutatkozott jelenség megengedhetetlen „még a Fidesz-frakció soraiban is”. Ezért kérték Rogán Antalt, tegyen az ilyen felszólalások visszaszorítása érdekében. A frakcióvezető azt ígérte, a kritikát „továbbítja az illetékeseknek elég határozottan”.

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2012. szeptember 15. 16:41
Orbán megmondta, a magyar félázsiai nép, csak az erőből ért. A Fidesz is ilyen félázsiai, azok is csak az erőből értenek. Varga István az én ismerőseim között is igen sok nőnél kiverte a biztosítékot. A nők megmozdultak, és a Fidesz megérezte, hogy ez nagyon rosszul sülhet el nekik, ez még Mikola doktor szinglihordáinál is jobban rombolja a Fidesz tekintélyét. A magyar nők többsége nem kér a konzervatív családmodellből (szerintem a férfiaké sem), ahol a nő dolga a gyerekszülés és a férj kiszolgálása. A népi kezdeményezés éjszakai tárgyalása is azt mutatja, hogy a Fidesz nem vette komolyan a kérdést, egy konzervatív okos tojás meg jól beletenyerelt a dologba, és a Fidesz most menti a menthetőt.
birkakaka
2012. szeptember 15. 15:24
Érzitek fiúkák, hogy már kaparni kell a szavazatokért!
kukagyerek
2012. szeptember 15. 11:47
"Meghajlik a Fidesz a „hölgyek akarata előtt” Hátha sikerül néhány fogatlan, proli, "viktorozó", elpártolt vénasszonyt visszacsábítani a szavazói-táborba!
silverman
2012. szeptember 15. 10:51
Nem értem ezt a hisztit, már a népi rigmus is megmondta: "az én uram a legjobb ember, csak szülnöm kell, oszt akkor nem ver."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!