Kósa: A parlamenti választás után is lehet regisztrálni

2012. szeptember 18. 09:29

A Fidesz ügyvezető alelnöke hétfő este közölte: a párt javaslata szerint a megszűnő ajánlószelvények helyett a jövőben kétszáz aláírást kell majd összegyűjteni a parlamenti választáson való képviselő-jelöltséghez. Kósa Lajos azt is elmondta, hogy a parlamenti választás után is lesz lehetőség a feliratkozásra.

2012. szeptember 18. 09:29

Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke hétfőn az M1 Az este című műsorában azt mondta, szélesre kívánják tárni a demokrácia kapuját, ezért azt javasolják, hogy a megszűnő ajánlószelvények helyett kétszáz feliratkozó választópolgár aláírását legyen szükséges összegyűjteni a parlamenti választáson való képviselő-jelöltséghez. A tervek szerint többes jelölésre is lenne lehetőség, azaz egy választópolgár – ha előzetesen feliratkozott a szavazásra – akár két-három jelöltet is támogathatna. Az aláírásokat a helyi választási irodák ellenőriznék.

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy az előzetes feliratkozás lehetősége az adott választás előtt tizenöt nappal zárul majd le, de a szavazás után újra megnyílik. Így ha 2014-ben – amikor mindhárom voksolás egy évre esik – egy választópolgár, aki az országgyűlési választásra nem regisztrált, de az azt követő európai parlamenti vagy az önkormányzati szavazáson szeretne részt venni, az feliratkozhat majd azokra később is, aki pedig már egyszer regisztrált, annak nem kell ezt még egyszer megtennie – részletezte a politikus az új választási eljárási törvény tervezetét, amelyet várhatóan kedden terjeszt a Fidesz a Ház elé. A kormánypárt ügyvezető alelnöke megerősítette, hogy a kampánycsend megszűnik.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
népnemzet
2012. szeptember 18. 12:05
Mi ez vartyogás meg ajvékolás: rohadt bolsizsidók, há' mikor fogjátok fel vége, hogy nektek annyi? Miénk a kétharmad, és azt csinálunk amit akarunk. A lényeg, hogy legalább háromszáz évig - mi legyünk a hatalomban, és meggyökeresedhessen az új uralkodóosztály. Szerencsére még szégyellősködni sem kell már, így magyarázgatni, vagy lehazudni sem szükséges, hogy mettó szivatás megy a választási rendszerrel. Mikola annak idején még túl korán szólta el magát a határon túliak szavazatáról, (aztán hablatyolhattunk össze-vissza, hogy csak egy útlevélről van szó) de most már nincs miért takargatni, hogy csak néhány százezer szavazattal is számolva is vastagon rendben lehetünk. A regisztráció is zseniális ötlet, mivel nagyjából olyan last minute választó húsz százalékot tudunk elzárni az urnáktól, amelyik jelentős hányadban proteszt-, leváltó szavazó lenne. A kétszáz aláírásos ajánlás pedig azért kitűnő módszer, mivel így fű-fa-virág önjelölheti magát, ez pedig a mi fegyelmezett talpasainkkal szemben még jobban szétzilálhatja a töketlen ellenséget. Remélem, megvalósul az egyéni indulási hozzájárulás ideája is - bár szerintem felesleges milliós támogatásokban gondolkodni: fél-ázsiai karakterű testvérink néhány ezres potyapénzért is "szétjelölik" majd a túloldalt, kiütve a komolyabb jelöltjeiket. A liberalizált indulási lehetőségekkel ajánlatos lesz beindítani az ellenséges pártok nevéhez nagyon hasonlatos kis alakulatok jelentkezését is, hogy a népség tájékozatlanabb felénél ezek is elvihessenek szavazatokat a főellenségektől. Ha jól dolgozunk, akár egyedül is lehetünk a parlamentben - legfeljebb a Jobbikot engedjük be, hogy legyen aki kinyitja előttünk a rötyi-ajtót, amikor másirányú dolgainkat végezzük...
Viktus
2012. szeptember 18. 11:28
Ebből egy jó kis anarchia fog kialakulni, és soha nem látott teret ad a választási csalásos tutiságoknak.
kjkj945
2012. szeptember 18. 11:14
Látom a T kommentelők megpróbálják kitalálni, hogy mit is fog elfogadni törvényként a parlament. A konkrét elfogadott törvényt majd lehet cincálni, de ez így csak a siketek párbeszéde.
FOB
2012. szeptember 18. 11:02
Lajos, fasírtaban vagytok Lázárral? Nem beszéltek még szakmai dolgokról sem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!