Kiviszi a politikát az utcára a Jobbik

2012. szeptember 09. 09:37

Vona Gábor, a Jobbik elnöke az ellenzéki párt kétnapos balatonfüredi frakcióülését követően Székesfehérváron közölte: pártja a megélhetés, a közbiztonság és az egészségügy kérdéseire fókuszál a parlament őszi ülésszakán. Vona szerint az ülés másik fontos döntése, hogy a párt „kiviszi a politikát az utcára”.

2012. szeptember 09. 09:37

„A következő időszakban három kérdéskörre fogunk fókuszálni, mert ezek a magyar társadalom számára a legfontosabbak: megélhetés, közbiztonság és egészségügy” – mondta az Vona Gábor a Jobbik kétnapos balatonfüredi frakcióülését követő szombati sajtótájékoztatóján Székesfehérváron. „Ez a három dolog, amire az embereknek szüksége van ahhoz, hogy igazán állampolgárnak érezzék magukat, amiket az államnak kellene garantálni számukra. Jelenleg a magyar állam ezen kötelezettségeinek szinte egyáltalán nem, vagy csak gyengén tesz eleget” – fogalmazott a pártelnök. Közlése szerint a frakcióülés másik fontos döntése, hogy a párt „kiviszi a politikát az utcára”. Magyarázatként elmondta, hogy a kétharmados kormánypárti többség mellett nehéz a parlamentben politizálni, számukra fontos kérdésekre hangsúlyt helyezni. „Eddig sem volt idegen számunkra az utcai politizálás, mostantól még inkább így teszünk. Az emberekkel közvetlen találkozást szeretnénk, a lakossági fórumainkat is zárt helyett nyílt téren kívánjuk megrendezni a jövőben. A Magyar Élet Menete is ezt a célt szolgálja, ahol végre az érdemi kérdésekről lehet beszélni. Javaslom a többi pártnak is, hogy jöjjenek ki a Parlament gyönyörű épületéből és menjenek ki az emberek közé, beszélgessenek velük problémáikról” – fogalmazott a pártelnök.

 
Vona Gábor újságírói kérdésre elmondta: nem ismerik a KDNP javaslatának részleteit a családi adókedvezmény kiterjesztéséről, de minden olyan kezdeményezést támogatnak, amelyek a családok életkörülményeit javíthatják. A választási törvénymódosítással kapcsolatban kifejtette, hogy az ajánlószelvények gyűjtéséért „nem fognak krokodilkönnyeket hullatni”, de sajnálják, hogy a Jobbik által javasolt „műveltségi cenzust” lesöpörték az asztalról. Szerinte, ha a kormánypártok abban érdekeltek, hogy felelősen gondolkodó emberek szavazataival dőljön el egy választás, akkor a regisztráció nem a legjobb mód. „Sokkal helyesebb volna a műveltségi cenzus bevezetése, ahol alapfokú végzettséghez kötnék a választójogot, mert akinek nincs meg az elemi iskolai végzettsége, nem képes felelős döntést sem hozni ilyen fontos kérdésben” – tette hozzá.
 
A sajtótájékoztatót követően a Nemzeti Emlékhelynél összegyűlt mintegy négyszáz ember előtt Gaudi-Nagy Tamás, a párt országgyűlési képviselője egyebek között arról beszélt, hétfőn a Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnöknek el fogja mondani, hogy „bűn nem maradhat büntetlenül, mert aki ezt hagyja, szintén bűnt követ el”. Utalt arra, hogy megszűnt az elszámoltatási kormánybiztos intézménye, amely – szerinte – sikertörténetként lett tálalva, miközben a múlt bűnösei továbbra sincsenek rács mögött. „A Fidesz 2010-ben azt hangoztatta, hogy bűnszervezetek vették át az irányítást az országban, ennek ellenére egyetlen állami vezető vagy politikus sem került rács mögé” – mondta Gaudi-Nagy Tamás. A beszéd elhangzása után indult el a Magyar Élet Menete, az egybegyűltek a belváros és a palotaváros több utcáját érintették a vonulás során.

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. szeptember 09. 15:55
http://www.kultography.hu/2012/08/24/kortars-europai-roma-muveszek-berlinben/
Feyszáll
2012. szeptember 09. 15:40
Terelgetünk? Hivatalosan is megszűnt a Jobbik frakciója a miskolci közgyűlésben - mondta az MTI érdeklődésére Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője kedden. A miskolci közgyűlés délutáni rendkívüli ülésén - amelyen egyebek mellett az önkormányzat költségvetésének első félévi teljesítéséről lesz szó - a Jobbik frakcióként már nem, csupán önkormányzati képviselőivel képviselteti magát. Jakab Péter - aki egyúttal a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci szervezetének is alelnöke - elmondta: levélben értesítették a frakció megszűnéséről Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármestert, miután a képviselőcsoport létszáma háromról kettőre csökkent.
Trükkök Százai...
2012. szeptember 09. 13:50
Tényleg ki kéne már rakni az utcára a Hobbit Magyarországért Mozgalmat.
Arslan
2012. szeptember 09. 12:40
Egyébként pedig manapság szerintem a 8 általános nem olyan nagy követelmény... Pláne hogy sok nagyonművelt elfelejti, hogy ezt csak a következő szavazati joggal még nem rendelkező generációkra lehet alkalmazni... a választójogot cska indokolt esetben lehet megvonni és korlátozni, lásd Btk. . Egyébként én inkább érettségihez kötném. Ez a szó és vizsga tényleg legyen már összefüggésben az érettséggel. :) Emellett az érettségi részévé tenném a kötelező állampolgári ismeretek vizsgát is. Mert itt is nyilatkoznak emberek, nyilván minimum érettségivel de inkább diplomával, és még azzal sincsenek tisztában hogy pl. a miniszteri poszt politikai és nem szakmai poszt... Amig az alapok hiányoznak, addig ez lesz. A másik dolog, hogy a választási törvény alapvető változtatása kéne hogy legyen, hogy programokra szavazunk. Amelyik párt/pártok kormánytöbbséget alkotnak, ott a képviselők és kormánytagok szépen aláírják, hogy büntetőjogi felelősségük teljes tudatában tették le ezt a programot és csak jelentős előre nem látható belső vagy külső események hatására térhetnek el tőle a lehető legkisebb mértékben. Az ellenzék pedig aláírja, hogy tudomásulvették hogy a többség milyen programot támogat, ennek tudatosan keresztbe nem tehetnek, támogathatják, feljavíthatják, kijavíthatják vagy más jobb javaslattal állhatnak elő. Oszt ennyi, csókolom. Ha valamelyik megszegi, gyorsított eljárás és sitt. Aztán a 4. év végén meglátjuk objektíve ki mennyire volt hasznos, a kormánypártok mennyit fogadtak el az ellenzéki ötletekből, az ellenzék mennyit nyújtott be stb... lehetne egy többé kevéssbé objektív képet kapni az elmúlt 4 évről, ki hogy dolgozott. A korrupcióra pedig ráállítanék a titkosszolgálaton belül egy külön osztályt, ha lefülelik azt a közSZOLGÁT aki részt vesz, azt gyorsított eljárásban puszi pá sitt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!