Hétfőn Budapestre érkezik az EP delegációja

2012. szeptember 21. 14:26

Frank Engel luxemburgi néppárti EP-képviselő már júliusban közölte, hogy szeptember második felében Budapestre látogat az EP eseti bizottsága, amelynek az a feladata, hogy áttekintse az alapvető jogok magyarországi helyzetét.

2012. szeptember 21. 14:26

Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának küldöttsége Budapestre látogat jövő hétfőn – közölte az EP budapesti képviselete az MTI érdeklődésére. A képviselők szeptember 24. és 26. között tartózkodnak Magyarországon.

Frank Engel luxemburgi néppárti EP-képviselő már júliusban közölte, hogy szeptember második felében Budapestre látogat az EP eseti bizottsága, amelynek az a feladata, hogy áttekintse az alapvető jogok magyarországi helyzetét. A képviselő azt mondta, az EP-nek lépést kell tartania a Magyarországon végrehajtott változtatásokkal. Frank Engel akkor úgy vélekedett, hogy az ügy hónapokon belül lezárható lesz, „évekig semmiképpen sem tart majd”.

Göncz Kinga szocialista EP-képviselő júliusban úgy nyilatkozott, fontos, hogy az ősszel Magyarországra utazó eseti bizottság a helyszínen tanulmányozza, miként érvényesülnek a jogi előírások a gyakorlatban.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 21. 17:09
Most vagyunk bajban! Sehol egy jogtiprás, sehol egy cenzúra. Szerencsétlen üres kézzel lesz kénytelen hazamenni. Mit ragaszt majd ősszel a szájára az EU Parlament baloldala? Kommcsi zoknikat?
csenge
2012. szeptember 21. 16:21
A szovjet elnyomás alatt azért szabadabbak voltunk, azok a tetvek többnyire sutyiban ellenőriztek bennünket, nem nyilvánosan. Az is gazember, aki benne akar ebben a szemét, gyarmatosító únióban maradni.
HarbinV
2012. szeptember 21. 15:43
Ezek szerint az alapvető jogok már a többi országban mind rendben vannak.Ezt a Göncz Kinga tudja a legjobban. Iszonyat.
bmucsai
2012. szeptember 21. 14:57
Ha már erre járnak, beugorhatnának a szomszédba is! Vannak ott Benes dekrétumok, nyelv törvény államporgársági törvény stb. Szlovákiába mikor látogatnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!