Azerbajdzsán budapesti képviselete még mindig kap fenyegető leveleket

2012. szeptember 26. 13:04

Azerbajdzsán budapesti nagykövete szerint képviseletük még mindig kap fenyegető leveleket azzal összefüggésben, hogy Magyarország átadta az azeri hatóságoknak Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet. A képviseletnél egyelőre csak a magyar fél foganatosít biztonsági intézkedéseket.

2012. szeptember 26. 13:04

Azerbajdzsán budapesti nagykövete szerint képviseletük még mindig kap fenyegető leveleket azzal összefüggésben, hogy Magyarország átadta az azeri hatóságoknak Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet. Vilayat Guliyev a vesti.az című azeri honlapnak nyilatkozott. A  nagykövet elmondta, hogy a képviseletnél egyelőre csak a magyar fél foganatosít biztonsági intézkedéseket. A magyar belügyminisztérium már Ramil Safarov átadása előtt néhány nappal 24 órás őrzést szervezett Azerbajdzsán nagykövetségénél, valamint a követi rezidenciánál. Most tárgyalások folynak ezeknek az intézkedéseknek a meghosszabbításáról – tette hozzá Guliyev. A képviseletvezető beszámolt arról is, hogy a magyar rendőrség ezekkel az intézkedésekkel párhuzamosan felügyeli azokat a házakat is, ahol a követség munkatársai laknak.

Az örmény terrorszervezetek nemcsak a budapesti követséget, de Azerbajdzsán más országokban lévő képviseleteit is célba vehetik. Ezért a diplomaták biztonsága szavatolásának a kérdése is szerepelt az azeri diplomáciai képviseletek vezetőinek napokban tartott tanácskozásán – fűzte hozzá a nagykövet. Beszámolt az azeri diplomata arról is, hogy a képviselet munkatársainak felajánlották, ha nem kívánnak ebben a nehéz helyzetben Budapesten dolgozni, visszatérhetnek Bakuba. Ezt azonban senki sem kérte – hangsúlyozta a nagykövet, majd kifejtette, hogy országa képes megvédeni állampolgárait az ASALA (a Titkos Örmény Hadsereg Örményország Felszabadítására nevű örmény) és más terrorszervezetek fenyegetéseitől.

A Demokratikus Koalíció szerdán közérdekű adatigényléssel fordul a kormányhoz az azeri kiadatás ügyében. Molnár Csaba, a DK-hoz tartozó független képviselő szeptember 5-én az iránt érdeklődött írásban a miniszterelnöknél, vajon az azeri baltás gyilkos kiengedésével a kormány „nem valamelyik, a Fidesz vagy Orbán Viktor szívének kedves hazai nagyvállalkozó zsíros azerbajdzsáni üzlete előtt egyengette-e az utat”. A  DK közölte: a kormányfő nevében válaszoló Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes nem adott választ nyolc konkrét kérdésük egyikére sem, ezért döntöttek a közérdekű adatigénylés mellett.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2012. szeptember 26. 14:09
Akik azzal a baromsággal "érveltek", hogy lám megszabadultunk a baltás őrzési költségeitől, most örömmel nyugtázhatják ezen követség őrzés árát, plusz hozzádobhatják a mi kis zseniális Nérócskánk megnövekedett pesztrálási díjazását. :P
Ald0 Raine hadnagy
2012. szeptember 26. 13:58
"A képviseletnél egyelőre csak a magyar fél foganatosít biztonsági intézkedéseket. " De hiszen a nemzetbiztonsági bizottságban is, meg másutt is azt hangoztatja a fidesz, hogy nincs semmiféle terrorveszély, vagy fenyegetettség. akkor minek foganatosítanak biztonsági intézkedéseket? Ezek szerint hazudtak, és mégis van veszély?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!