A vagyonkezelőhöz kerülhet a maradék manyup-vagyon

2012. szeptember 20. 10:51

Lázár János javaslata szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap ingyen átadhatná a megmaradt közel 655 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztár-vagyont a nemzeti vagyonkezelőnek. Az eszközök értékesítéséből származó pénzt továbbra is csak államadósság-csökkentésre lehetne fordítani.

2012. szeptember 20. 10:51

Lázár János fideszes képviselő, Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt kezdeményezi, hogy a 2010-ben létrehozott Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap térítésmentesen átadhassa eszközeit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek. A parlamentnek csütörtökön benyújtott törvénymódosító javaslat alapján ugyanakkor az eszközök értékesítéséből befolyó pénzt a vagyonkezelőnek változatlanul államadósság-csökkentésre kell fordítania. Lázár János indoklásában azzal érvel, hogy az állami vagyon kezeléséért az MNV Zrt. felel, ezért célszerű megteremteni az átadás lehetőségét úgy, hogy az eredeti cél – az adósság csökkentése – ne változzon.

A parlament 2010 decemberében, a nyugdíjrendszer átalakításának részeként hozta létre a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot, vagyonát az állami rendszerbe visszalépő korábbi magán-nyugdíjpénztári tagok portfóliója adta. Kezelője az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. Az ÁKK Zrt. honlapján található kimutatás szerint az alap vagyonának értéke június végén 654,7 milliárd forint volt.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yuing
2012. szeptember 20. 12:15
Tavaly októberben az RTL Klub híradójában Orbán Viktor azt mondta, hogy "akik maradnak a mostani, nyugdíjtőzsdés rendszerben, amit ők oda bevittek, az az övék, azzal saját belátásuk szerint rendelkeznek.” Ugyanabban az interjúban azt mondta, hogy a magánnyugdíjpénztárakról az emberek tévesen azt hiszik, „hogy ott a pénzük biztonságban van.” Nos, valóban nincs, de nem a nyugdíjtőzsdézők miatt.
Yuing
2012. szeptember 20. 12:10
Szemét tolvaj orbán, elvetted a nyugdíjunkat. Melyik bolondokházában leszel te akkor mikor nekünk a nyugdijunkat számolják majd ki ? Ha lessz egyálltalán gyugdíj ?
Ald0 Raine hadnagy
2012. szeptember 20. 11:36
"Lázár János javaslata szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap ingyen átadhatná a megmaradt közel 655 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztár-vagyont a nemzeti vagyonkezelőnek." Ezek szerint a nagy részét már elköltötték Janiék. De nem arról volt szó, hogy egyéni számlák lesznek, és pénztártagok pénze oda kerül? Hazudtak volna Orbánék, és ellopták ezt a pénzt, és soha nem fogják odaadni azoknak, akiké?
hümmögő
2012. szeptember 20. 11:34
Nem arról volt szó, hogy a nyugdíjkasszát gyarapítják és külön számlákon vezetik az emberek pénzét, ahol követhetik a pénzük gyarapodását? Úgy látom, hogy annak is annyi! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!