Nő a magyar jelenlét Afganisztánban

2012. augusztus 23. 12:33

Magyarország és a Magyar Honvédség (MH) a jövőben új módon vállal szerepet az afganisztáni NATO-műveletekben – ismertette a kormány döntését a honvédelmi miniszter csütörtökön, Budapesten.

2012. augusztus 23. 12:33

Hende Csaba elmondta: a döntés értelmében az MH 2013 márciusában kivonja tartományi újjáépítési csoport kontingensét Baglán tartományból, valamint ezzel egy időben befejezi a tartományi fejlesztési tevékenységét is.

Hozzátette: a NATO felkérésre ugyanakkor az idén október 1-jétől 6 hónapon keresztül a Magyar Honvédség látja el 230 katonával a kabuli nemzetközi repülőtér katonai védelmét.

Hende Csaba hangsúlyozta: a kormány döntése értelmében tehát októbertől nő a magyar részvétel az afganisztáni NATO-műveletekben, 2013 tavaszától pedig jelentősen csökken, a nemzetközi folyamatoknak megfelelően.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
én vagyok a.
2012. augusztus 23. 16:04
Erre van pénz? Mennyi is az annyi? Miért nem beszélt erről? Hm!
Királyvizet Károlyira
2012. augusztus 23. 13:08
szóval nem elég hogy az USA főrészvényessége mellett működő IMF-nek Gyurcsányi gecisége nyomán jövőre kell a legnagyobb részletet törleszteni az afganisztáni lelépés árát is épp ekkor kell fedezni nem irigylem a kormányt NAGY BAJ HOGY 2006-ban A SOK BIRKA MEGSZAVAZTA A PUCCSOS GYURCSÁNYIT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!