Ceglédi polgármester: Megoldási tervet dolgozunk ki

2012. augusztus 22. 16:24

A Cegléden kialakult helyzet, az ottani problémák megoldására a helyi önkormányzat a rendőrséggel együttműködve a következő napokban tervet dolgoz ki – mondta el a város polgármestere szerdán. Földi László (Fidesz-KDNP) az őt érintő bírálatokra nem kívánt reagálni.

2012. augusztus 22. 16:24

A Pest megyei Cegléden, a város külterületének néhány utcájában múlt vasárnap este mintegy 400-an gyűltek össze, köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai. Miután feszültté vált a helyzet helyi romák és nem romák között, a környék romák lakta házait mintegy 70-80 rendőr zárta el az egybegyűltektől. A demonstráció kisebb létszámmal másnap is folytatódott, de atrocitás nem történt.

Hétfő hajnalban tíz roma szervezet közös állásfoglalásban ítélte el a Cegléden kialakult helyzetet. Az MSZP, az LMP és a Demokratikus Koalíció közleményében elfogadhatatlannak nevezte a történteket, míg a Jobbik köszönetét fejezte ki „a ceglédi összefogásért”.

Korondi Miklós (Jobbik), a térség országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a lakók hosszú ideje rettegésben élnek a máshonnan odaköltözött, munka nélküli romák „bűnöző életmódja” miatt. Hozzátette, a panaszokat hiába továbbította Cegléd polgármesterének és képviselő-testületének, az érdemi intézkedés elmaradt, a lakosok reménytelenségükben kérték végül az Új Magyar Gárda Mozgalom segítségét. A képviselő szóvá tette, hogy a kritikus napokban a polgármester nem jelent meg a helyszínen.

Földi László polgármester szerdán azt közölte: nem kíván mélységében reagálni a Korondi Miklós sajtótájékoztatóján elhangzottakra. „Korábban is elmondtam, hogy a rend fenntartása a rendőrség kötelessége és feladata. A rendőrséggel együttműködve a következő napokban olyan megoldási tervet dolgozunk ki, amely hosszú távra megoldhatja a problémákat. Természetesen a sajtót erről megfelelően informálni fogjuk” – fejtette ki.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
keszi
2012. augusztus 23. 07:19
"A rendőrséggel együttmüködve a következő napokban olyan megoldási tervet dolgozunk ki, amely..." Földi pgm. úr! Eddig mi a bánatért nem dolgozták ki, illetve ezt a szélsőjobb által "felfújt " problémát miért nem rendezték már le?! Ne terveket gyártsanak, hanem intézkedjenek! (Tényleg, nem kéne még egy-két bizottságot is létrehozni?)
bispora
2012. augusztus 22. 20:28
Gondolom nem lesz nehéz az Érpatak szó Ceglédre cserélése, ha Orosz Mihály Zoltán kölcsön adja az "Érpataki modell cigánystratégiai vonatkozásai" című munkáját. Remélem jogdíjat is kér érte, amennyit szívatta eddig a Fidesz.
ursula
2012. augusztus 22. 20:26
Kis logikai bukfencet érzek itt. Ha a rend fenntartása a Rendőrség feladata, akkor milyen közös tervet akar kidolgozni a jó Földi polgármester úr? Beavatkozik a rendőrök munkájába? No meg azt sem értem, hogy a Jobbik által felfújt nem létező problémára miért is kell bármilyen tervet kidolgozni? Földi polgármester baszott képviselni (már elnézést) a választópolgárait a hétvégi necces helyzetben, kritikus helyzetben megbújt az odújában. Mit is várhatnak tőle a ceglédiek?
lógyilkosbugyitolvaj
2012. augusztus 22. 20:03
Állat! Ha náci valaki, eljár vele szemben a nürnbergi Törvényszék. Ha meg tahó - mint te - visszaviszik a kisegítőbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!