4K!: A kormány hagyja éhen halni a rokkantakat

2012. augusztus 16. 08:39

A Negyedik Köztársaság Mozgalom közleményben tiltakozik a kormány rokkantakat „sújtó” intézkedései ellen, amelyek „gyakorlatilag eltörlik a rokkantak nyugdíjjogosultságát”.

2012. augusztus 16. 08:39

A 4K! – Negyedik Köztársaság Mozgalom tiltakozik a kormány rokkantakat sújtó intézkedései ellen, amelyek a nyugdíjkorhatár elérését követően gyakorlatilag eltörlik a rokkantak nyugdíjjogosultságát – áll a mozgalom közleményében.

„A Fidesz tavaly év végén elfogadott törvényét a Nyugdíjfolyósító Intézet a gyakorlatban is megerősítette: a rokkantsági nyugdíj és a rokkantsági ellátás időtartamát többé nem veszik figyelembe a szolgálati idő kiszámításánál. A kormány ezzel egyértelművé tette, hogy aki rokkant létére nem dolgozott életében legalább húsz évet, az nyugdíjas korában ne számítson semmilyen ellátásra és akár éhen is halhat. Ezzel a húzásával a kormány még nagyobb terhet rak azoknak az amúgy is nehezebb helyzetben lévő családoknak a vállára, ahol a rokkant családtag eléri a nyugdíjkorhatárt” – mondta el Nagy András alelnök.

„A 4K! ezek fényében végtelenül képmutatónak tartja a kormány kezdeményezését, hogy április 28-át a munkabalesetben megrokkant munkavállalók emléknapjává nyilvánítsa. A kiszolgáltatott helyzetben élőknek nem megemlékezésre, hanem a tisztességes élet lehetőségére van szükségük. A 4K! olyan Magyarország megteremtéséért dolgozik, ahol az állam senkit sem hagy magára. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy vonja vissza a rokkantakat hátrányosan megkülönböztető intézkedéseit!” – áll a közleményben.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 16. 10:46
a Negyedik Köztársaság egy más országokat megszállás alatt tartó nagyhatalom volt. Ez a 4k egy badarság.
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 16. 10:43
Eddig még egyetlen rokkant sem halt éhen. Éppen a mostani politikának köszönhetően. Viszont számos vesztegetéssel szerzett rokkantsági jog elveszett. És? Mi eben a hiba? A környezetemben minden második "rokkantnak" 2-3 bejelentés nélküli munkahelye volt. Az ilyen "rokkantságból" jó néhánxan igen jól meg tudtak élni. Miközben a vesztegetésre nem képesek korábban kimaradtak a rendszerből. Ilyenről is tudunk.
kjkj945
2012. augusztus 16. 09:48
""aki rokkant létére nem dolgozott életében legalább húsz évet, az nyugdíjas korában ne számítson semmilyen ellátásra és akár éhen is halhat. "" Ha a hülyeség fájna, a 4K részletezve: 1K rákoczy téri 2K kocsisor 3K dubay 4K népliget Kozmopolita Komprádor Konzumidióta Kretén Üvöltene. A rokkant zsozso ha jár neki élete végéig jár.
Vhailor
2012. augusztus 16. 09:36
Semmi különös, a 4K! többnyire budapesti facebook-csoport nekiállt vidéki szavazóállatokat toborozni. P.S. Mégiscsak, milyen negyedik köztársaságot akarnak? Hisz az már volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!