LMP: Orbán Viktor megsértette a magyar nemzetet

2012. július 27. 13:59

Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök a VOSZ csütörtöki elnökségi ülésén elhangzott szavaival mélyen megsértette a magyar nemzetet. Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az előzetes választási feliratkozás tervezett bevezetése elfogadhatatlan a demokraták számára.

2012. július 27. 13:59

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: a kormányfő a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége csütörtöki, kibővített elnökségi ülésén „őszinte volt és (...) feltárta azt a társadalomképet, aminek a jegyében az elmúlt két évben kormányozta Magyarországot”.

A képviselő kijelentette: a miniszterelnök mélyen megsértette a magyar nemzetet, mert olyan kifejezésekkel jellemezte a társadalmat, amelyek ellentétesek a valósággal. A kormányfőnek pontosan tudnia kellene, hogy Magyarország ezer éve, Szent István óta Európa része – mondta.

Hozzátette, ahogy minden nemzet, úgy a magyarok is elkövetnek hibákat, mert egy ponton „óriási politikai hatalmat adtak (...) egy ázsiai típusú despotának”. Szavai szerint ha igaz, hogy Magyarország egy félázsiai ország, az a leginkább úgy igaz, hogy „van egy európai típusú társadalmunk és egy ázsiai típusú filozófiát követő kormányunk”.

Karácsony Gergely arra is felhívta a figyelmet, hogy a miniszterelnök pénteken megerősítette: az országgyűlési választásokon be akarják vezetni az előzetes választási feliratkozást. Az LMP-s politikus, ezt előzetes regisztrációnak nevezve, azt mondta, hogy annak bevezetése elfogadhatatlan a demokraták számára.

Hozzátette: fel szeretné hívni Orbán Viktor és Kósa Lajos figyelmét arra, hogy az alaptörvény szerint minden állampolgár egyenlő, ezért mindenkinek a szavazata egyforma súllyal esik latba, demokráciában nem lehet különbséget tenni a választópolgárok között.

Végül azt mondta, meglátásuk szerint az előzetes regisztráció nem az első és valószínűleg nem is az utolsó lépés afelé, hogy az „ázsiai despota politikáját követő Orbán Viktor (...) valahogy mégiscsak hatalomban tudjon maradni a választópolgárok akarata ellenére”.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. július 29. 20:51
„Karácsony Gergely úgy fogalmazott: a kormányfő a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége csütörtöki, kibővített ülésén” Szerintem neked is kivan már bővítve az ülésed.
Krupp Skya
2012. július 29. 20:42
Faszkalap, ti sértettétek meg a magyar nem zetet amikor a tetves kommunista SZDSZ-es mocskos lábaitokkal össze mászkáltátok a Hősök terén a szobrokat.
Biomechanoid
2012. július 29. 20:13
A magyar nemzet ázsia származású. Ez nem sértés, hanem tény, amit erősíteni kell. Az LMP-s zsidók ismét a gyökereinket igyekeznek kiirtani. Mocskos férgek!
liberálzöld.
2012. július 29. 19:57
Kurvaország félázsiai származékai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!