Jövőre sem szűnik meg az elszegényedés a Jobbik szerint

2012. július 03. 12:42

A 2013-as költségvetés szociális témájú kiadásainak csökkenése a párt szerint azt eredményezi, hogy jövőre sem szűnik meg az elszegényedés és a jövő évi büdzsé is csak azt támasztja alá, hogy Magyarország a 4 millió koldus országa.

2012. július 03. 12:42

A Jobbik szerint a 2013-as költségvetés szociális témájú kiadásainak csökkenése azt eredményezi, hogy jövőre sem szűnik meg az elszegényedés és a jövő évi büdzsé is csak azt támasztja alá, hogy Magyarország a 4 millió koldus országa. Erről Baráth Zsolt ellenzéki országgyűlési képviselő beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy az Országgyűlés előtt fekvő 2013-as költségvetésben nem emelkedik a családi pótlék, a gyes, a gyed, sem az ápolási díj, csökken viszont a hajléktalan ellátórendszerre szánt összeg, a mozgáskorlátozottak támogatásai, a gyermekápolási táppénz, a civil, illetve nonprofit szociális szervezetek támogatásai, valamint a drogprevencióra szánt összeg is.

A Jobbik ezzel szemben azt követeli, hogy a családtámogatások legalább az infláció mértékével nőjenek és ne csökkenjenek a fenti szociális támogatások sem. Emellett az ellenzéki párt azt is szeretné, ha a kormány végre elszánná magát a szociális kártya országos bevezetésére, amellyel átláthatóbbá lehetne tenni az egész rendszert.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2012. július 03. 13:13
A Jobbik olyan szinten kezdett kisodródni a baloldalra, hogy lassan már a szembejövő forgalomban találják magukat...
kjkj945
2012. július 03. 12:57
És a tt-k emelni akarják a tt pénzt.
Mimes
2012. július 03. 12:53
index-en olvastam az előbb, így szépen egymás alatt: "Nagyobb nyugdíj emelésen gondolkodik a kormány" "A kormány lenyeli gyermekeink pénzét: államosítanák a babakötvényt" Lehetne a Fidesz egyik jelmondata (vagy az mszp-é is) 2014-ben: Előre a múltért, feláldozva a jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!