Botrány a Testnevelési Főiskolán

2012. július 23. 14:06

Ismeretlenek tettek feljelentést köz és magánokirathamisítás, valamint befolyással üzérkedés gyanúja miatt a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának diplomaosztójával kapcsolatban.

2012. július 23. 14:06

A gyanú szerint két diák is szabálytalanul kapta meg a diplomáját: az abszolutóriumhoz hiányzó kreditjeiket maga a dékán igazolta, figyelmen kívül hagyva a kari adminisztráció ellenállását. A friss diplomások egyike egy sportügyekben illetékes kormánypárti parlamenti képviselő, Lasztovica Jenő fia – írja a hvg.hu.

Az egyetemisták hiányzó kreditjeit az államvizsga napján, a vizsga letétele után pár órával vitték fel a rendszerbe Tóth Miklós dékán kódjával. A hallgatók elvileg ezek hiányában fel sem iratkozhattak volna az államvizsgára.

Tóth Miklós dékán korábban többször is felszólította a kar tanulmányi osztályát, hogy vigyék fel a jegyeket. A dékán a hvg.hu-nak bemutatott néhány dokumentumot, melyek alapján bizonyítottnak vélte, hogy a levelezős hallgatók a kérdéses kurzusokat elvégezték még nappali tagozaton, a hvg.hu birtokában azonban olyan dokumentumok vannak, melyek ennek ellenkezőjét tanúsítják.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2012. július 23. 22:29
Furcsa ügy, ha tényleg így történt. A dékán általában egyben tanszékvezető is, így szokásosan jogosult a tanszékéhez kapcsolódó gyakorlatok, laborok elvégzését az indexben igazolni. Más tanszékek gyakorlatai esetében viszont nincsen ilyen lehetősége, hiszen nem is tudhat a hallgatók másutt végzett munkájáról. Ha az egyetemen működik a zárt számítógépes jegylejelentő rendszer, akkor még zavarosabb a dolog.
geraz51
2012. július 23. 21:29
Ajaj A HVG most mellé nyúlt,most nem volt lóvé 2 évig fizetni egy embert mint Schmittnél.Különben a kis Lasztovicza sokkal nagyobb bűnöket is elkövetett.Kétszer mellé hugyozott a piszoárnak és legalább ötször elkésett.Ez nagyon sokba fog kerülni ennek a Tóta W által is használt szennylapnak.
antioxi
2012. július 23. 19:03
Ha igaz mindez, akkor szankicionálni kell, nem lehet mentsége senkinek, legyan akármilyen párt-kötődése - jobbról, vagy balról.
luga
2012. július 23. 15:59
Meg kellene hallgatni a másik felet is. A HVG nem valami elfogulatlan médium.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!