Börtönbüntetésre ítélték Kolompár Orbánt

2012. július 05. 09:51

Első fokon 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság Kolompár Orbánt. Az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnökét kétrendbeli jogosulatlan gazdasági előny bűntettében, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése bűntettében bűnösnek találták, a folytatólagosan elkövetett sikkasztás büntette és a számvitel rendjének megsértése bűntette vád alól viszont felmentették.

2012. július 05. 09:51

Első fokon 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnökét a Kecskeméti Városi Bíróság csütörtökön. Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró kétrendbeli jogosulatlan gazdasági előny bűntettében, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek Kolompár Orbánt. A folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és a számvitel rendjének megsértése bűntette miatt emelt vád alól viszont felmentette.

A szökésben lévő Kolompár László másodrendű vádlottat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése miatt egy év tíz hónap börtönre ítélték. Kolompár Orbánné harmadrendű vádlottat pedig ugyanezen két bűncselekmény miatt egy év börtönnel sújtották, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették. Offenmüllerné Bozó Krisztina hetedrendű vádlottat egy év hat hónap börtönre ítélte a bíróság, a végrehajtást 3 év próbaidőre felfüggesztve. A negyed-, a nyolcad- és a kilencedrendű vádlottat pénzbüntetésre ítélték, míg az ötöd- és a hatodrendű vádlottat felmentette a bíróság az ellenük emelt vádak alól. Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró az ítélet kihirdetése után megkezdte az ítélet indoklását, amely késő délutánig fog tartani.

A Kolompár Orbán és nyolc társa ellen 2009 novemberében megkezdett, majd 2010 nyarán újraindult perben három ügyet egyesítettek. A Kolompár Orbán vezetésével működő Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet és partnerszervezetei a vád szerint az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a magyar költségvetésből 36,4 millió forintot, összesen 145,5 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, további 76,5 millió forintot kíséreltek megszerezni.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Omega2010
2012. július 05. 16:26
Csak azért, mert én még nem láttam cigányt JÓL pénzt osztani. Látod mi van a büdzsével. Lyuk hátán lyuk. Aztán jönnek a jogellenes pénzbehajtások, mint az MNB-vel teszik. A mi orbánunk a legnagyobb tolvaj a világon. Börtönben a helye a mocsoknak!
Omega2010
2012. július 05. 15:58
Én egyszerűbben megoldanám a helyzetet. Minden ORBÁNT lecsuknék élete végéig. Csak hogy ne tudjanak LOPNI. Ennyi!:)
zolinho723
2012. július 05. 15:30
Okos cigány sokat lop,a szerencsétlen keveset de ,hogy mind lop az tuti.A legtöbbet természetesen a nagyvezir.
tunde04
2012. július 05. 15:21
http://www.zalaszkosz.eoldal.hu/fenykepek/kolompar-orban_-a-nem___-bunozo/meg-jo_-hogy-kolompar-orban-__nem-bunozo__/1234449574_kolomparbunozo.jpg.html asszongya: Roma vagyok nem bűnöző jobb lett volna így: Roma bűnöző vagyok. remélem az ítélet után felveszi ezzel a felirattal a pólót, és így fog "demonstrálni" http://portal.c-press.hu/images/stories/090905_kolompar_08.jpg http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/09/090901_kolompar_1.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!