Újabb temetőgyalázás Székesfehérváron

2012. június 06. 18:31

Ezúttal a Szentlélek katonatemetőben található második világháborús emlékműről lopták el ismeretlenek a magyar címert. Valószínűleg egyszer fémtolvajlásról van szó. Múlt héten a helyi zsidótemető ravatalozóját és több sírt festettek össze.

2012. június 06. 18:31

Meggyalázták a Szentlélek katonatemetőt Székesfehérváron, a második világháborúban elhunyt magyar katonák emlékművéről ismeretlenek ellopták a magyar címert. A Magyar Hadisírgondozó Szövetség elnöke, Poklosi Péter elmondta: a mintegy negyven centiméteres, rézből készült címer eltűnését a városgondnokság temetőügyelete jelezte nekik, majd a városgondnokság tett feljelentést a rendőrségen. Szerinte az eset nem függ össze a korábbi fehérvári rongálásokkal, „egyszerű fémtolvajlásról van szó”. A kár az elnök becslése szerint százezer forint. Azt mondta, a helyreállításhoz az önkormányzat segítségét fogják kérni. A Szentlélek katonatemetőben 350, a második világháborúban és hatszáz, az első világháborúban elhunyt magyar honvéd és mintegy négyezer német katona nyugszik.    

Az elmúlt egy hétben ez már a harmadik rongálásos bűncselekmény volt Székesfehérváron. Múlt csütörtökön az Óvoda utcai zsidótemetőben különböző feliratokat és áthúzott Dávid-csillagot festettek a ravatalozóra és tizenkét sírra,  szombaton pedig az Országalma keresztjét törték le ismeretlenek. Utóbbit már helyreállították, a temető megtisztítása is elkezdődött.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsány Viktor
2012. június 06. 20:53
Ha hullát akarta volna gyalázni, akkor nem ellopják a címert, hanem leöntik vagy lefestik. Sima fémtolvajlás volt.
ketroot
2012. június 06. 19:12
Rohadjanak el!
Erik a Narancs
2012. június 06. 18:45
Farkas Florian (Fidesz) a tettes !
Királyvizet Károlyira
2012. június 06. 18:40
fémtolvajlás persze épp katonatemetőben épp a címert mert egész fehérvárott nincs más temetőben részveretes síremlék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!