Osztrák újságírók védenék a magyar sajtószabadságot Ausztriában

2012. június 16. 13:12

Petíciót adtak át Wolfgang Waldner osztrák államtitkárnak a magyar sajtószabadságért aggódó újságírók - állt a Der Standard osztrák napilap internetes oldalán közölt cikkben.

2012. június 16. 13:12

A GPA-djp osztrák sajtó- és nyomdaipari szakszervezet kezdeményezésére tavaly szeptemberben indított, legnagyobb részben osztrák újságírók által aláírt online petíciót Wolfgang Waldnernek, az osztrák külügyminisztérium államtitkárának adták át pénteken. 

A mintegy másfélezer aláíró felhívja az osztrák kormányt arra, hogy „minden adandó alkalommal egyértelműen foglaljon állást az aggodalmat keltő, a demokráciát és a szólásszabadságot veszélyeztető magyarországi fejleményekkel kapcsolatban”. A petíció célja, hogy az osztrák kormány részéről és EU-szinten is erőteljesebben, a közvélemény számára észrevehetőbben tematizálják „Orbán mesterkedéseit” - közölte Wolfgang Katzian, a GPA-djp elnöke, valamint Franz C. Bauer, a GPA-djp újságíró tagozatának elnöke és Fritz Wendl, a közszolgálati tagozat részéről. 

A szakszervezet közleménye szerint az államtitkár biztosította az átadókat, az osztrák kormány „tisztában van annak szükségességével, hogy figyelmesen és kritikusan kövesse figyelemmel a magyarországi történéseket”. Közölte, hogy magyar partnerével találkozva ki fog térni a petícióra is.

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2012. június 19. 13:04
Tegnap egy olasz bankárral beszélgettem és azt bírta mondani, hogy az osztrákok az olaszokat és a magyarokat utálják a legjobban. Lehet, hogy mi túlságosan belső ügyként kezeljük az osztrákok viselkedését.
lajkakutyus
2012. június 19. 13:04
Ezek osztrákok? Ne röhögtessenek.:-)))) Attól még nem lesz osztrák senki, hogy II. József idején német nevet kellett felvenniük.
smogger
2012. június 19. 13:04
PIFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF! Bingó!
Krupp Skya
2012. június 19. 13:04
Inkább a 22.000 milliárd ellen kellett volna nekik gumit húzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!