Nem sok maradna egy új Malévnak

2012. június 12. 12:02

Legalább öt évre szólnak a csődbe ment Malév által elvesztett, a Légügyi Hivatal által mostanában meghirdetett bilaterális repülési jogok. Minél később alakul meg az új nemzeti légitársaság, annál kevesebbet szerezhet meg ezekből a jogokból.

2012. június 12. 12:02

A Légügyi Hivatal már meghirdette az EU-n kívüli repülési jogokat, melyeket 2012 áprilisában vontak vissza a csődbe ment Malévtól. A Magyarország-Izrael és a Magyarország-Ukrajna közötti jogokra már érkezett is egy-egy kérelem. A jogokat az kapja meg, aki a szempontrendszernek leginkább megfelel. A jogokat megszerző légitársaság a következő menetrendi időszakban kezdheti meg a járatok működtetését.

A hatóság csak akkor veheti vissza a jogot, ha adott légitársaság nem tartja be a jogszabályi feltételeket. A döntést legkorábban tíz menetrendi időszak – öt év – múlva lehet felülvizsgálni, így egy esetleg megalakuló nemzeti légitársaság elesne a közben kiosztott repülési jogoktól.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2012. június 12. 22:34
Na, mi van, nem fizetik a kommunista trollokat?
gross
2012. június 12. 18:08
Nekem olybá tűnik, hogy szó sincs semmiféle tervről egy nemzeti légitársaság megteremtésére. A Malév újraindítására. Miből? A hirtelen csődöt is azért hagyták, mert nincs pénz, amit a nemzeti légiközlekedésre lehetne áldozni. Minden más csak porhintés, hazugság, ha úgy tetszik. Eladják a leszállási jogokat - az is valami bevétel. Egy lehetséges új Malévnek meg persze a halálos ítélete.
gabuci
2012. június 12. 15:08
Csak a fidesz
jag3
2012. június 12. 14:17
Nem egy menetrendszerinti, hanem egy kellőképpen kihazsnált charter társaságra van Magyarországnak szüksége, amelynek üzemeltetnie kellene a "munkábajáró" járatokat is. És semmi mést. A legjobb, ha mindjárt bérlettel teszi ez utóbbit, bármennyire is nem ortodox ez az elképzelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!