Forgalomlassító demonstrációt tartanak a taxisok

2012. június 04. 15:39

A sofőrök Budapest belvárosában vonulnak végig hétfőn délután, így hívva fel a figyelmet munkakörülményeik és jogaik rendezésére, egyben tiltakoznak az őket érintő új rendelkezések ellen. Nyolcszász taxis indult el a Hősök teréről.

2012. június 04. 15:39

Több mint ezer járművel forgalomlassító taxisdemonstráció kezdődött hétfő délután Budapesten. A sofőrök így akarják felhívni a figyelmet munkakörülményeik és jogaik rendezésére, és tiltakoznak a hivatásukat érintően januártól életbe lépő új rendelkezések ellen.

A különféle személyi fuvarozó cégekhez tartozó sofőrök a Felvonulási téren, a parkolóban gyülekeztek járműveikkel, majd rendőri felvezetés mellett indultak el az Andrássy úton az Oktogon és a Blaha Lujza tér érintésével a Főpolgármesteri Hivatal elé a Városház utcába, hogy majd onnan a Lánchídon át, a várost megkerülve a Margit hídon keresztül térjenek vissza kiinduló pontjukra.

Mivel a forgalomlassító demonstrációt a délutáni csúcsforgalom idejére időzették a taxisok, a rendőrség már korábban lezárta az útkereszteződéseket, hogy elkerüljék a dugókat és torlódásokat, de így is nagyobb tumultus alakult ki Budapest belvárosában.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2012. június 05. 01:52
Ha nem tetszik nekik a rendszer, akkor nyugodtan vállaljanak más munkát! Elvégre demokrácia van, lehet váltani ha annyira nem éri meg! Amúgy meg százból az egy kezemen megtudom számolni a tisztességes taxist!!
rosszkutya
2012. június 04. 20:49
Hát, nem nagyon jött megfejtés, hogy a mai demonstrációtól távolmaradó egyetlen fuvarszervező cég milyen tulajdonban van... Kicsit csalódott vagyok.
lynx
2012. június 04. 20:24
Milyen jogon tart fel bárki is, hogy végezzem a dolgom? Oldja meg a problémáját közvetlenül, ne más emberekkel szúrjon ki! Már megértem egy "taxis" blokádot, még egyszer ilyen anarchia nem történhet! Rekesszék el a Dunát, vagy gyalogosan vonuljanak fel a Pilisbe, de ne álljanak elém! Nekem dolgom van! Abból élek! Nincs joga senkinek a megélhetésembe avatkozni!
rosszkutya
2012. június 04. 19:58
Tényleg nem akarjátok megérteni, ugye? Adott hatezer kisvállalkozó, aki a saját erejéből, egyetlen fillér állami támogatás nélkül, sokszor hitelből munkahelyet teremtett magának, hogy legyen mit enniük és eltarthassák a családjukat. Most azt mondják nekik, hogy "tegyetek bele a buliba további néhány milliót, van rá fél évetek, vagy mehettek a picsába!". Mindezt úgy, hogy az állam, az önkormányzat, amelynek nem csak feladata, hanem kötelessége is lenne a már piacon lévő vállalkozások védelme, semmit, ismétlem, SEMMIT nem tett annak érdekében, hogy ezek a vállalkozások egy rendezett, szabályozott piacon, egyenlő feltételek mellett, gazdaságosan működhessenek. És ez szerintetek tök rendben van, igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!