Munkahelyet teremtene a nemzeti konzultáció költségeiből az MSZP

2012. június 07. 16:35

Az MSZP azt javasolja, hogy az újabb nemzeti konzultáció költségeit inkább munkahelyteremtésre fordítsa a kormány.

2012. június 07. 16:35

Török Zsolt sajtótájékoztatóján – melyet egy, a nemzeti konzultációt népszerűsítő hirdetőtábla előtt tartott – kiemelte: az egymilliárd forintba kerülő konzultáció költségeinek egy része Fideszhez közeli cégekhez, így például a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-hez kerül.

A szóvivő azt mondta: a kormánynak a munkahelyteremtéssel összefüggő „alibikonzultáció” helyett a foglalkoztatás növelését ösztönző intézkedéseket kellene hoznia. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP olyan, a költségvetést módosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely 331 milliárd forintot csoportosítana át erre a célra, valamint gazdaságfejlesztésre. Ennek érdekében felhasználnák a konzultációs költségek mellett a kommunikációs és tanácsadói díjakra, illetve „presztízsberuházásokra” szánt pénzt is.

A kormány csaknem egymilliárd – 976 millió – forintot csoportosított az új nemzeti konzultációra a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A korábbi konzultációk közül a szociális konzultáció pénzügyi fedezetére tavaly augusztusban 868 millió forintot fordítottak.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2012. június 07. 17:06
A nemzeti konzultacio egy populista balfaszsag, az MSZP javaslata ra szinten. Mo egy ilyen orszag. 2 hulye egy par.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!