„Tömeggyilkos, háborús bűnös” – vörös festékkel öntötték le a Horthy-szobrot

2012. május 16. 07:37

Dániel Péter ügyvéd az éjszaka folyamán vörös festékkel öntötte le a Kerekiben felállított Horthy-szobrot, nyakába pedig „Tömeggyilkos, háborús bűnös” feliratú táblát akasztott. Mint írja, véleménye szerint tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor egy demokratikus jogállamban.

2012. május 16. 07:37

Dániel Péter ügyvéd saját Facebook-oldalán számol be róla, hogy az éjjel vörös festékkel öntötte le Kerekiben a hétvégén felállított Horthy-szobrot. Dániel szerint demokratikus jogállamban nem kaphat szobrot egy tömeggyilkos háborús bűnös.

Az ügyvéd a következő üzenetet hagyta a szobor hátán: „Minden magyar és nem magyar áldozat, mártír nevében. Minden hazai és európai demokrata, illetve demokratikus szervezet nevében. Minden értelmes, tisztességes ember nevében. A kivégzett matrózok nevében. Az orgoványi áldozatok nevében. Bacsó Béla és Radnóti Miklós nevében. Anyai nagyapám nevében, aki magyar katonaként túlélte a Don-kanyar értelmetlen vágóhídját és azután még hosszú évekig szenvedett Szibériában hadifogolyként. Apai dédszüleim nevében, akiket 1944 telén a zajló Dunába lőttek a nyilasok. A sok tízezer, ártatlan polgári áldozat nevében. A deportált és gázkamrába vetett gyermekek és nők nevében. Az újvidéki hideg napok áldozatainak nevében. A magam nevében. Mert tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor és nem jár tisztelet. Üdvözlettel: dr. Dániel Péter, ember, magyar (a zsidó törvények szerint zsidó) demokrata, európai polgár, férj és ügyvéd, a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom alapítója.”

Összesen 732 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilice
2012. május 17. 11:35
Senkit nem érdekelt a Horthy szobor addig, amig szép piros nem lett... :-) Lám, Gödöllő is visszatáncolt, már csak egy kis park lett Horthyé... És képzelem, hogy érzi magát a kereki képviselő testület... És még a Hír tv riporterei sem tudtak egyetlen támogató riportalanyt sem találni, pedig biztos nagyon igyekeztek... :-)
smogger
2012. május 16. 15:00
Basszátok meg ki nem szarja le Horhyt és ezt a fasz Dánielt! Ez ma a legnagyobb gond? Tényleg nincs más probléma manapság csak Horthy és Dániel?Meg a Gyurcsány másolása....... Közben elfogy a magyar termőföld és egy cég marad az országban, a Közgép.....Nem veszitek észre hogy szopatva vagytok és manipulálva? S ameddig az ország kettévágott részei egymásnak megy, addig néhány élelmes megcsinálja élete üzletét, a szemetek előtt!Egy faszobor és két liter vörös festék, meg egy lemásolt szakdoga...ezeken öldöklitek egymást hetek óta, mások napi milliárdokat kaszálnak büntetlenül, és hangosan röhögnek RAJTATOK!!!!!
kukagyerek
2012. május 16. 14:48
Figyeljétek meg, ennek a haja szála sem fog görbülni.
krisztoforo48
2012. május 16. 14:43
Ti teljesen hülyék vagytok.Bármennyire is megutáltok ezért,én azt mondom,hogy marhaság ezekkel foglalkozni.Talán a jelennel és a jövővel kellene inkább.Egymást baszogatjátok,mikor az ország fele lassan éhen döglik,az elmúlt évtizedek elhibázott történései miatt!Fel kellene nőni és tenni a jóért.Nem gyűlöletet szítani és egymást marcangolni értelmetlenül.Ez semmi jóra nem vezet,csak visszahúz és tartósítja az állapotokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!