Támogatta a kulturális bizottság Balog Zoltán kinevezését

2012. május 08. 18:43

Tizenhárom fideszes és LMP-s vokssal, öt ellenzéki nem szavazat ellenében támogatta az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága Balog Zoltán kinevezését a leendő Emberi Erőforrások Minisztériumának élére.

2012. május 08. 18:43

Balog Zoltán a meghallgatáson a legfontosabb célok között egy egész országra kiterjedő, járásokra lebontott kulturális leltár létrehozását említette. Kitért arra is, hogy csökkenteni szeretné a kulturális kormányzat széttagoltságát, ezért újra a tárca hatáskörébe vonna olyan területeket, mint például a filmművészet támogatása vagy a magyar kultúra külföldi képviselete.

 
A leendő miniszter személyi változásokról nem kívánt beszélni, de annyit megemlített, hogy lesznek személycserék államtitkárságok és kulturális intézmények élén is. 
 
Balog Zoltán felidézte: két évvel ezelőtt nyilvánvalóvá vált, hogy a nagy közösségi ellátórendszereket át kell alakítani, ekkor került az eddig Nemzeti Erőforrás Minisztériumként működő tárca felügyelete alá az oktatás, az egészségügy, a szociális ügy, a kultúra és a sport. Mint hozzátette, most két további - a társadalmi felzárkózásért és az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős - államtitkárság is a május 14-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevet viselő tárcához kerül, így minden az emberrel közvetlenül foglalkozó terület oda tartozik majd.
 
Magyarország igazi értéke az emberi erőforrás, amelyből a munkaalapú társadalom épülhet - fogalmazott a miniszterjelölt, aki úgy vélte, az élet egyetlen területe sem működőképes kulturális megközelítés nélkül: a kultúra például a szociális felemelkedésben is segítséget nyújthat.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Giulio
2012. május 09. 09:24
Miért ki várt mást?
Senki Alfonz
2012. május 08. 21:03
Kedves Mandisok! Ezt a cikket mikor hozzátok le? Mert idetartozik!!! http://hetivalasz.hu/vilag/tobb-mint-harom-eve-huzodik-az-ugy-48971 Lehet sietni és kiegyensúlyozott lenni!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!