Szolidaritási akciót szervez a Mazsihisz Székhelyi mellett

2012. május 09. 14:18

Szolidaritási akciót rendez a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Székhelyi József színművész mellett vasárnap este Budapesten, a Dohány utcai zsinagóga közelében található Goldmark teremben - tájékoztatta a Mazsihisz szerdán az MTI-t.

2012. május 09. 14:18

A szervezet „minden jóérzésű embert” vár a Wesselényi utcai helyszínre, ahol a Szolidaritás Székhelyi József színművész mellett című rendezvényen az érintett Székhelyin kívül fellép Gerendás Péter előadóművész is.

A Mazsihisz emlékezett arra: csaknem hét évtizeddel az után, hogy „a magyar színházi élet legkiválóbbjait letiltották zsidóságuk miatt a magyar színpadokról, most ismét nem engedtek fellépni egy magyar színészt Egerben”.

Miként az 1940-es években, most is a Goldmark terem színpada ad helyet a kirekesztett művésznek, Székhelyi Józsefnek. A magyarországi zsidóság és a tisztességes magyar társadalom egésze kiáll Székhelyi József mellett, és tiltakozik mindenfajta megkülönböztetés és diszkrimináció ellen - fogalmaztak.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szőke nő
2012. május 09. 21:09
Székhelyi minősíthetetlen megnyilvánulásaikor hol volt a Mazsihisz ? Ez nem kettős mérce?
Hajdú Sógor
2012. május 09. 21:05
Még mindig aktuális: "Akkor egy másik fürdőző, odaérvén nagy magyar író mellé, rászólt nagy magyar íróra, hogy lekötelezné, amennyiben nem a vízbe fújná bele a rohadt taknyát (...) nagy magyar író ekkor kiugrott a vízből, és körberohangálván a medencét, azt ordítozta, hogy 'itt inzultálják a zsidókat!."
jerom960
2012. május 09. 21:01
Az alaptörténetről nem olvastam,de Székhelyi az elmúlt pár évben felhívta magára a figyelmet,az biztos.Szerintem,ha valaki a kocsmában belehúgyozik a másik zsebébe,az ne csodálkozon,ha az intenzív osztályon látja viszont a rokonait.
Hajdú Sógor
2012. május 09. 20:31
Molnár Gaál Péter zsidó volt és besúgó. Görbült a haja szála? Aszonta, hogy naés?, miután halálba üldözte a szinészkirályt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!