Le Figaro: Áder egy újabb marionettbábu lesz

2012. május 02. 08:24

A francia lapban Stéphane Kovacs számolt be arról, hogy a „plagizáló” Schmitt Pált az Orbánhoz hű „marionettbábu,” Áder János váltja. A szerző szerint a csornai Charles Bronsonként emlegetett politikusnak nehéz lesz megtestesítenie a nemzet egységét.

2012. május 02. 08:24

A Le Figaro-ban Stéphane Kovacs számolt be arról, hogy a „plagizáló” Schmitt Pált az Orbánhoz hű Áder János váltja. Ismertette, hogy az ellenzék szerint Áder egy újabb „marionett bábu” lesz, aki segít Orbán rendszerének kiépítésében. A szerző kitért Áder János politikai múltjára, kiemelve Fidesz alapító tagságát, valamint stratégiai szerepét Sólyom László köztársasági elnökké választásában. Megemlítette, hogy szülővárosában, Csornán a hasonlóság miatt csak Charles Bronsonként emlegetett politikus jelentős támogatást tudott maga mögött az Európai Néppárton belül, ám nehéz lesz megtestesítenie a nemzet egységét, ahogy az alkotmány előírja. Emellett vissza kell szereznie posztja megbecsülését – mutatott rá a francia lap publicistája. A cikk szerint a magyarok úgy vélik, köztársasági elnökként hű marad Orbán Viktorhoz, ugyanakkor kritikusabb is lesz, mint elődje.

A szerző idézett egy elemzőt, aki szerint Áder János aláírás előtt legalább majd elolvassa a törvényeket – azonban Kovacs szerint az nem olyan biztos, hogy az új elnök biztonságot és nyugalmat teremt, amint azt Orbán Viktor mondta. Stéphane Kovacs idézte Mesterházy Attilát, aki rossz választásnak nevezte Ádert, s szerinte Orbán nem törődik a társadalom többségének elvárásával, ezért a szocialisták nem vesznek részt a megválasztása körüli „cirkuszban”. Az LMP-től Jávor Benedeket idézte, aki szerint Áder nevéhez a közelmúlt két legszégyenletesebb törvény fűződik. A cikkben megszólalt Krekó Péter a Political Capitaltól is, aki szerint a miniszterelnök folytatja szokását, hogy hű embereit nevezi a jelentős intézmények élére. Véleménye szerint az új köztársasági elnök nem lesz hatalmi ellensúly – olvasható a Médianéző összeállításában.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2012. május 02. 20:26
Miert tunik ugy, hogy azok nem kepviselik az egesz nemzet erdekeit, akik ezzel az echte franciaval megirattak ezt a cikket..minden bizonnyal Magyarorszagrol diktalva. Mindenesetre tetszik, hogy valoszinuleg a guta kerulgetheti oket: Ader koztarsasagi elnok, Orban miniszterelnok, Kover hazelnok..es sehol egyetlen liberalis a kornyeken.(:
nemjoe
2012. május 02. 20:04
Rendkívül viccesnek találom. Mégis mit is kellett volna tennie egy abszolút többséggel rendelkező kormánynak? Esetleg felkérni Drágabolgárurat KE-nek? Országtól, párttól függetlenül nem ezt csinálja minden kormányzó erő az egész világon??? Szép dolog hülyének nézni mindenkit kedves Fodrászos cikkírók. Fogják meg a vaslapátot, séta a kert végébe és ássák el magukat!
smogger
2012. május 02. 14:40
Fityfasz, minden suli paírom szkennelve van.Mi nem szerezhettünk kétharmadot, mert ellentétben veletek, nem vagyunk akkaora seggfejek, hogy azt gondoljuk, többen vagyunk.Faszarcok, kellenének nektek jó dokik, nem? Na sziasztok!
Hajdú Sógor
2012. május 02. 14:29
Fiiigaro, Figaro, Figaro, Figaro, Figaro, Figaro, Figaro, Figaro, Figaro, Figaro, Fiiigarooo! Egy, két, há', well! Hol az a fodrász aki a séróm bedobja, hogy újra összeálljon a régi fazonja? Aki a szédült szétdűlt szálakat újra ollóba fogja, mire beindul a Rock and Roll szezonja. Hol az a fodrász, az a hajfigurász, aki formáz figuráz és úgy cifráz, sec-perc alatt egy tollat összeráz? Fel vagyok húzva, mint az óra, ami már réges-rég lejárt. Egy friss új hullám tuti, hogy meg nem árt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!