Júliusban indul a fővárosi gyorshajójárat

2012. május 23. 11:32

Nyolc megállós lesz a júliusban induló fővárosi gyorshajójárat, és Budán csak a Batthyány téren áll majd meg. A vízi járműre valószínűleg érvényes lesz a BKV-bérlet és a napijegy, az egyszeri menetjegy ára viszont nem dőlt még el, de valószínűleg 320 és 1000 forint közötti összegért lehet majd hajón utazni.

2012. május 23. 11:32

Július elsején indul a fővárosi gyorshajójárat, amely összesen nyolc – Budán egy, míg Pesten hét – helyen áll majd meg: Újpesten, a Meder utcánál, az Árpád hídnál, a Jászai Mari térnél, a Batthyány térnél, a Petőfi térnél, a Boráros térnél és a Rákóczi hídnál – tudta meg az Index Lelkes Mihálytól, a megállókat tervező Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. irodavezetőjétől.

Egy felmérés szerint a végállomások közötti utat a hajók körülbelül annyi idő alatt teszik meg, mint a földi tömegközlekedés. A gyorshajójárat valamennyi megállója akadálymentesített, a hajókon kerékpárt is lehet majd szállítani.

A Budapesti Közlekedési Központtól származó információk szerint a BKV-bérletet és a napijegyet valószínűleg elfogadják majd a hajón. Az egyszeri menetjegy tarifája még kérdéses, de valószínűleg 320 és 1000 forint közé esik majd. Az Index szerint elképzelhető, hogy marad a jelenlegi 1000 forintos ár, mert ebben az esetben a turisták nem szorítják majd ki a helyi utasokat.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. május 23. 13:40
A gyorsnaszádok beindulnak...;)
kjkj945
2012. május 23. 13:03
Amennyire jól emlékszem a 60-as vagy 70-es években már müködött. Akkor a margit szigetnél is megállt. A többire már nem emlészem.
gulubulu
2012. május 23. 12:57
Micsoda...? Gyorshajó? Talán GYORSNASZÁD.
Sebaj Tóbiás
2012. május 23. 12:53
Na erre kíváncsi vagyok. ha bérlettel, vagy rendes jeggyel lehet utazni rajta akkor van esélye a dolognak. Ezer forintos jeggyel viszont menjenek a zanyjukba, akkor az nem tömegközlekedés lesz hanem fapados városnézőhajó turistáknak,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!