Egyelőre nem kell börtönbe mennie Gerébnek

2012. május 02. 14:37

A jogerős ítélet ellenére nem kell megkezdenie börtönbüntetése letöltését Geréb Ágnesnek. A halasztás addig szól, amíg a köztársasági elnök döntést hoz a szülés-nőgyógyász kegyelmi kérelméről.

2012. május 02. 14:37

A jogerős ítélet ellenére nem kell megkezdenie börtönbüntetése letöltését Geréb Ágnes foglalkozásától eltiltott szülész-nőgyógyásznak csütörtökön, miután a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) engedélyezte a végrehajtás elhalasztását – közölte a KIM szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a halasztás addig az időpontig szól, amíg a köztársasági elnök döntést hoz Geréb Ágnes korábban beadott kegyelmi kérelméről.

A jogszabályok szerint az igazságügyért felelős miniszter a büntetés elengedése vagy mérséklése iránti kérelem, illetőleg előterjesztés esetén elrendelheti a büntetés elhalasztását vagy félbeszakítását az államfő döntéséig.

A Fővárosi Törvényszék március 8-án a benyújtott kérelem alapján már három hónapos halasztást adott és úgy döntött, Geréb Ágnesnek csak májusban kell megkezdenie kétéves fogházbüntetését. Ettől függetlenül viszont a szülész-nőgyógyász más ügyek miatt továbbra is házi őrizetben van. Pelle Andrea, a szülész-nőgyógyász ügyvédje akkor azt mondta: a bíróság arra való hivatkozással engedélyezte a halasztást, hogy Geréb Ágnes időközben kegyelmi kérelmet nyújtott be. Geréb Ágnest a Fővárosi Ítélőtábla február 10-én jogerősen két év letöltendő fogházra ítélte négy otthonszüléses esete miatt.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2012. május 02. 17:26
Simán fel kellene akasztani ezt a gyilkos nőt.
krisztoforo48
2012. május 02. 15:34
Nem értek egyet a halasztással és nem tudom milyen jogon halasztottak? Egyébként meg kérjen kegyelmet az elhunyt kisgyermektől és annak szüleitől.
Thomas Müller
2012. május 02. 15:21
Kegyelmi kérvény, na ennek sincs sok önkritikája.
Hajdú Sógor
2012. május 02. 15:14
Kepes András kirohant: "megütöm a fejedet!" Megfenyegette a Blikk fotósát a bíróságon Kepes András. Egyszerű érdeklődőként ült be Geréb Ágnes - az otthonszülés élharcosa - és társai perének nyilvános tárgyalására, ám a végén magából kikelve üvöltözött a lap fotósával. "Megütöm a fejedet, ha fotózol! Etikátlan f..sz vagy, és holnaptól már nem fogsz a Blikknél dolgozni! Fogalmad sincs az újságíró szakmáról" - ordibálta a folyosón Kepes. http://www.stop.hu/bulvar/kepes-andras-kirohant-megutom-a-fejedet/507143/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!