Vitézy: Az egységes taxitarifákra még várni kell

2012. április 03. 10:43

Több feltételnek is teljesülnie kell ahhoz, hogy bevezethető legyen a budapesti a taxiszolgáltatásban az egységes tarifarendszer – reagált Vitézy Dávid az Országos Taxis Szövetség korábbi kijelentésére.

2012. április 03. 10:43

A BKK vezetője kedden arra reagált, hogy a Napi Gazdaság azt írta Metál Zoltánra, az Országos Taxis Szövetség elnökére hivatkozva: a főváros csütörtökön ismerteti a taxis érdekképviseletek vezetőivel az ágazattal kapcsolatos stratégiát. Információik szerint a szakma a mostani nappali maximumon rögzített kilométerdíjat kívánja elérni, a szigorúbb ellenőrzésektől és feltételektől pedig a piac tisztulását várják.

Vitézy Dávid ezzel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta, ahhoz, hogy az egységes árakat be lehessen vezetni, először Budapestnek törvényben kell megadni a jogot arra, hogy rendeletet alkothasson a taxiközlekedés szabályozására, az autók életkorára, környezetvédelmi besorolására, méretére, formatervére vonatkozóan. Ezt követően a fővárosnak olyan új szabályozást kell elfogadnia, amelyben szigorítják a budapesti taxikkal szembeni műszaki (jármű életkor és méret), környezetvédelmi elvárásokat, egyúttal egységes arculatot adnak a taxiknak. Ennek teljes körű bevezetése több évet vesz igénybe – tette hozzá.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. április 03. 11:39
Felesleges. A szabadáras taxiszolgáltatás a piac törvényei és logikája alapján képes különböző igényekhez különböző áron különböző szolgáltatási színvonalat nyújtani. Azáltal hogy van olcsó (fapados) taxi, sokan nem kockáztatnak autóba ülve az éjszakában, így még a balesetek csökkentéséhez is hozzájárul. Úgyszintén, aki öltönyös sofőrre és Mercedesre vágyik, csak az fizesse meg ennek a felárát. Az egésznek az a célja hogy kiiktassa versenyt a taxipiacról, és aztán a jól bevált posztkomcsi szakszervezetis stílusban, háttéregyeztetéseken évről évre feltornázzák a tarifát a kiskutya fülétől az időjárásig át mindenre hivatkozva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!