Francia lap: Magyarország bünteti a cukorbetegeket

2012. április 27. 10:25

Drasztikusnak nevezte a cukorbetegeket érintő intézkedést a Le Nouvel Observateur, hiszen a cukorbetegséget több tényező is befolyásolja. Amit Magyarország tesz, az nem más, minthogy megbünteti a betegeket, csupán azért, mert így születtek – írja a francia lap.

2012. április 27. 10:25

A Le Nouvel Observateur online felületén Sauveur Boukris számolt be arról, hogy Magyarországon július 1-től megvonhatják a hatékonyabb kezelést a diétájukat be nem tartó cukorbetegektől. A francia lap cikke drasztikusnak nevezte az intézkedést, hozzátéve, hogy az ilyenfajta betegségek mindenhol sokba kerülnek: Nagy-Britanniában például 9,8 milliárd fontot költ az állam a cukorbetegek kezelésére. Ugyanakkor a diétát be nem tartók megbüntetése nem megoldás, hiszen a cukorbetegek állapota több tényezőtől is függ: nem csupán a táplálkozástól, de az örökölt tényezőktől, a súlytól, valamint a stressztől is.

Amit Magyarország tesz, az nem más, minthogy megbünteti a betegeket, csupán azért, mert így születtek – idézi a cikket a Médianéző. A szerző szerint a cukorbetegek nagyon is tisztában vannak betegségük kockázataival. Néhányan teljes mértékben betartják diétájukat, de a stressz miatt mégsem tudnak jó eredményeket felmutatni. Ez az intézkedés pedig azt fogja eredményezni, hogy egyes betegek pénz híján lemondanak a kezelésről, ami komplikációkhoz, sőt korai halálhoz is vezethet – szögezi le Sauveur Boukris, majd hozzáteszi: ez pedig még többe kerülne az államnak.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. április 27. 14:19
És egy sokak szerint gusztustalan kérdés.Horn Gyula gyógykezelése hány éve tart és mennyibe került eddig?A pórnépet kibasszák a kórházból néhány nap után,ha halálos beteg,akkor is!Hol is kell spórolni?Ápolják otthon a hozzátartozói és jobbulást Neki.
krisztoforo48
2012. április 27. 13:26
Egyébként milyen felelőtlenség annyi vegyszert használni a lakásban és a kertben.Teljesen egészségtelen életmód,mert megbetegszik az ember és nem haljandó lemondani róla.Felháborító,hogy egyesek mennyit tévéznek,számítógépeznek,ezzel kockáztatják a látásuk romlását.Elvonni tőlük a TB támogatást,drága a fehér bot!Én ismerek olyan állampolgárokat,akik felelőtlenül levegőt szívnak be és ezzel kockáztatják az egészségüket,rongálják immunrendszerüket,mert rengeteg sok szép rákkeltő anyagot szipóznak be a füstgázokból.Pofátlanul növelve a TB kiadásait.Olyan elvetemültek is vannak,akik eléggé el nem ítélhető módon esznek is!Na nem ám békésen legelésznek,a DDT-vel szennyezett fűből,túróst.Ezek a TB kassza kifosztására összeesküdött terroristák húúúst esznek.Azonnal elzárni őket és szondás táplálás,teljes vagyonelkobzás mellett.Lesz itt rend kérem.
trespass
2012. április 27. 12:03
julás=ájulás
dinovercotti
2012. április 27. 11:46
"...a cukorbetegek állapota több tényezőtől is függ: nem csupán a táplálkozástól, de az örökölt tényezőktől, a súlytól, valamint a stressztől is." Micsoda egy dilettáns mondat! És a súly mitől függ? Nem a táplálkozástól? Jó lenne végre már megérteni, hogy a táplálkozás mindennek a kulcsa, így a legtöbb betegség előidézője a rossz kaja, az alultápláltság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!