Elkelt az első magyar Mercedes

2012. április 22. 16:32

20,11 millió forintért kelt el egy jótékonysági árverésen az első Magyarországon gyártott Mercedes. Az összeget a gyár a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlotta fel.

2012. április 22. 16:32

Kiemelkedő érdeklődés és rekordot hozó licitet követően 20,11 millió forintért talált gazdára a Magyarországon gyártott első Mercedes-Benz B-osztályú személyautó a Vatera online piacterén. A gyár a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak (NGYSZ) ajánlotta az autóért kapott árat. A jótékonysági aukció több mint 41 ezer érdeklődőt vonzott a három hét alatt. Az aktív licitálóknak – összesen 374 ajánlat érkezett –köszönhetően a Vaterán folyó árverés már félidejében megdöntötte a portálon zajló jótékonysági aukciók rekordját.

A gépjármű nemcsak különleges felszereltsége és műszaki paraméterei miatt vonzó, de a licit nyertese azt is elmondhatja magáról, hogy övé lett az első értékesítésre szánt magyar Mercedes-Benz” – fogalmaztak a szervezők. „Különösképp fontosnak tartjuk azonban, hogy a licitálók fogékonyak voltak az árverés jótékony voltára. A teljes összeggel ugyanis egy olyan alapítványt támogatunk, amelynek célja a gyermekek életkörülményeinek javítása” – fogalmazott Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária ügyvezető igazgatója. 

A szombat este véget ért licit győztese a Jász-Plasztik Autócentrum, a Mercedes-Benz egyik márkakereskedése lett. A kereskedés hamarosan átveheti a kecskeméti gyártósorról elsőként legurult, piros színű ügyfélautót.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!