BKV: Tarlós megállapodott a hitelező bankokkal

2012. április 04. 11:44

Megállapodott a főpolgármester a BKV-nak hitelező kilenc bankkal. Tarlós István ezen túl megegyezett a kormány illetékes tagjaival a BKV hosszú távú finanszírozásának várható főbb elemeiről is.

2012. április 04. 11:44

Megállapodott Tarlós István és a BKV-nak hitelező kilenc bank. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a felek a fővárosi és az állami garanciavállalás alapján aláírták azt az úgynevezett „stand still” megállapodást, ami lehetővé teszi a megörökölt – jelenleg 63,1 milliárd forintos – BKV-adósságállomány refinanszírozását. Ez gyakorlatilag a BKV megmenekülését jelenti.

A tájékoztatás szerint emellett Tarlós István megegyezett Varga Mihállyal, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral és Naszvadi György államháztartásért felelős államtitkárral a BKV hosszú távú finanszírozásának várható főbb elemeiről is, a részletes megállapodások kidolgozása folyamatban van. A főváros a közleményben köszönetet mondott a kormánynak az együttműködésért és a támogatásért, valamint a bankoknak segítőkész hozzáállásukért.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anticonstitutionnelle
2012. április 04. 13:45
Ki az a hülye aki a BKV-nak ad kölcsönt? Előbb adnék egy rosszkülsejű idegennek a nyugati aluljáróban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!