Tavaszi hadjáratot indít a Jobbik

2012. március 26. 14:17

A radikális párt tavaszi hadjáratot indít a vidék, a termőföld és a vízvagyon védelmében. A Jobbik kivonná a tőke szabad áramlása alól a termőföldet és a vízvagyont, mert ezzel szerintük a külföldi mellett a „hazai spekulációktól” is meg lehetne védeni a természeti kincseket.

2012. március 26. 14:17

A Jobbik tavaszi hadjáratot indít a mezőgazdaságban legégetőbb 10 kérdés megoldása érdekében a vidék, a termőföld és a vízvagyon védelmében — jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Varga Géza. A mezőgazdasági bizottság jobbikos tagja első és legfontosabb feladatnak a földbérleti pályázatok azonnali felfüggesztését és visszavonását nevezte. A következő feladat szerinte a külföldiek termőföldre történő jelzálog-bejegyzésének megtiltása és a földtörvény módosítása, hogy ne legyen elővásárlási joga a földhasználóknak. A jobbikos politikus szerint ezen két intézkedéssel hatékonyan lehetne fellépni a zsebszerződések ellen. Negyedikként a Jobbik kivonná a tőke szabad áramlása alól a termőföldet és a vízvagyont, mert ezzel a külföldi mellett a „hazai spekulációktól” is meg lehetne ezeket védeni.

Varga Géza szerint ezt követően meg kellene alkotni a birtokrendezési és az üzemszabályozási törvényeket, amelyeknek tartalmazniuk kellene például a kis és közepes gazdaságok fogalmát és ezek kritériumait. A hetedik pont a Jobbik felsorolásában a „nepperek” tevékenységének megszüntetése, ezek közé sorolta Varga Géza a Tiszacash-t és a Magyar Termőföld Ingatlanhasznosító Kft.-t.  A következő teendő a Jobbik szerint a magán-nyugdíjpénztárakhoz hasonló állami felügyelettel működő pénzügyi alap létrehozása. Ebbe bárki befizethetne, akinek fontos a magyar föld magyar kézben tartása és ebből a pénzből lehetne bérelni, vagy megvásárolni szabaddá váló földterületeket — mondta az ellenzéki politikus. Végül a Jobbik szerint el kellene készíteni egy településgazdaság-fejlesztési programot, valamint minél hamarabb az Országgyűlés elé kell kerülnie a Nemzeti Vidékstratégiának. Varga Géza hangsúlyozta: a Jobbik mindent meg fog tenni, hogy ezt a 10 kérdést még a tavasz folyamán rendezzék.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vaskos111
2012. március 26. 22:04
Kedves Felebarátaim! A liberálbolsevik, anarchista, bohóc Jobbik a föld- és vízvagyon ügyében ugyanazt a kártyát játssza, mint az ügynökkérdésben az LMP. De nekik sincs pókerarcuk (pofájuk az van), így kilóg a lóláb.
vaskos111
2012. március 26. 21:37
Varga Géza ...1985-től a TSZ-KER Natura Gt.-nél ökomezőgazdasági tanácsadóként is dolgozott és kívülállóként elvégezte a politikai főiskolát. ÖNKÉNTES FOXI-MAXISTA. Hajrá jobbik, előre-hátra a lenini úton! BBBBBBBBBBBBBBBBRRRRRRRRRRRRRRRR...
vaskos111
2012. március 26. 21:29
"...csak provokálni, dezinformálni, zavart kelteni jöttél ide..." Mármint a provokátorokból, bolsevik és egyéb kül- és belföldi ügynökökből álló jobbik nevű "jobbik-vezérkar" a parlamentben. A JOBBIK A GYURCSÁNY-FÉLE MASZOP UTOLSÓ AJÁNDÉKA AZ OSTOBA VÁLASZTÓKNAK. Pofáznak, provokálnak, de nem dolgoznak - és jól megélnek ebből.
korona
2012. március 26. 20:25
Nem egy személy alakítja a társadalmat, hanem a társadalom emeli ki magából azt a személyt, akit vezérének ismer el. Semmi sem tart örökké amely alulról tör a magasba. Ez a köztársaságok sorsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!